Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Κοπέλα από το Ν. Πήλιο με ανδρικό προφίλ στο FB έλαβε γυμνές φωτογραφίες 15χρονης
Κοπέλα από το Ν. Πήλιο με ανδρικό προφίλ στο FB έλαβε γυμνές φωτογραφίες 15χρονης

Κοπέλα από το Ν. Πήλιο με ανδρικό προφίλ στο FB έλαβε γυμνές φωτογραφίες 15χρονης

Δικογραφία κατά μίας 22χρονης από την περιοχή του Δήμου Ν. Πηλίου, που είχε ανδρικό προφίλ στο fb, σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και , μέσω διαδικτύου, σε βάρος 15χρονης.

Χθες έγινε κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας , στο της νεαρής κοπέλας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπό υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε της μητέρας μίας 15χρονης από την , σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έπεισε την ανήλικη κόρη της να του αποστείλει φωτογραφίες της.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή που επακολούθησε, προέκυψαν ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε διαδικτύου σε περιοχή της .

Όπως προέκυψε η 22χρονη από το Ν. Πήλιο είχε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανδρικό προφίλ και στη συζήτηση, έγινε ανταλλαγή φωτογραφιών κι έπεισε την ανήλικη Αθηναία να στείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Στη συνέχεια φαίνεται ότι η 22χρονη διέγραψε τις φωτογραφίες από τον υπολογιστή της.

Η Αστυνομία επαναλαμβάνει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω : @CyberAlertGR.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση