Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κόντρες για τη σύμβαση με το e- trikala
Κόντρες για τη σύμβαση με το e- trikala

Κόντρες για τη σύμβαση με το e- trikala

Άλλη μια αντιπαράθεση μεταξύ μειοψηφιών και δημοτικής αρχής σημειώθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με την ανάκληση προηγούμενης ς και λήψης νέας για την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Τρικκαίων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «e- Trikala Α.Ε.» για την παροχή ν wi-fi σε κεντρικά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Το συγκεκριμένο θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού σύμβουλοι της μειοψηφίας εξέφρασαν ενστάσεις για το περιεχόμενο της σύμβασης και το ποσό των 60.000 ευρώ που θα καταβάλει ο .

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός δήλωσε θετικός στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου, ωστόσο τόνισε πως «η παράταξή του θα καταψηφίσει το άρθρο 11 της σύμβασης για το ποσό των 60.000 ευρώ».

Στη συνέχεια ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιασ. Αποστολάκης χαρακτήρισε «αόριστη τη σύμβαση και πρόσθεσε: «Το ποσό των 60.000 ευρώ είναι μια καλή τιμή για τον Δήμο Τρικκαίων, αλλά κακή για εμάς».

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Άρης Σαββάκης επισήμανε ότι «η σύμβαση ήρθε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο συμπληρωμένη», ενώ απευθυνόμενος σε στελέχη της μειοψηφίας τόνισε: «Καταθέσατε ένσταση την τελευταία ημέρα πριν την υπογραφή της. Δεν θέλετε να υπάρχει ν wi- fi για τους δημότες και να εισέλθει ο Βόλος στην ψηφιακή εποχή. Το ποσό της σύμβασης είναι έως 60.000 ευρώ και δεν μας ενδιαφέρει τι λένε για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων».

Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνς» Μαργ Πατσιαντάς αναρωτήθηκε για ποιους λόγους δεν υπογράφει τη σύμβαση ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ευστ. Νικηφόρος.

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου Αχ. επιτέθηκε φραστικά στον κ. Αποστολάκη, λέγοντάς του πως «μεταφέρει στο Δ.Σ. Βόλου τι λένε οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ στα . Δεν υπάρχει καμία προσωπική δουλειά με το Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος έχει μια πολύ καλή ΑΝΕΒΟ. Εμείς κοιτάζουμε το συμφέρον του Δήμου Βόλου και ήδη στην πόλη και τη Ν. Ιωνία έχει εγκατασταθεί το δωρεάν wi- fi και οι πολίτες έχουν δωρεάν ίντερνετ».

Για το ΓΠΣ της Ν. Αγχιάλου

Η ένταση συνεχίστηκε με κατοίκους της Ν. Αγχιάλου, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος λήψης ς επί της Β1 Φάσης Μελέτης Αναθεώρησης και Επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ν. Αγχιάλου.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία,δεδομένου ότι πιέζει ο χρόνος και η μελέτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου, για να μην απενταχτεί.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Αγχιάλου Κώστας Τζαερλής, επιτέθηκε φραστικά κατά των κατοίκων που αντιδρούν για την επέκταση της Ν. Αγχιάλου προς τα ανατολικά, από τη θέση «Κόκκινο» μέχρι την είσοδο της Ν. Αγχιάλου, λέγοντας ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πόλης, για να μη χάσουν την ησυχία τους και γίνει σύντμηση των οικοπέδων τους. Οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα και αντέτειναν ότι έχτισαν νόμιμα και η γη τους είναι υψηλής παραγωγικότητας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση