Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κόντρα ΤΕΕ -ΔΕΥAΜΒ για δημοσιεύσεις
Κόντρα ΤΕΕ -ΔΕΥAΜΒ για δημοσιεύσεις

Κόντρα ΤΕΕ -ΔΕΥAΜΒ για δημοσιεύσεις

Μεγάλη κόντρ ξέσπσε μεταξύ του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιου Παπαευσταθίου και της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσης Καπούλα, με αφορμή την επισήμανση της διοίκησης της Επιχείρησης ότι “απαγορεύεται και διώκεται ποινικώς οιαδήποτε διαρροή, δημοσίευση ή κατοχή υπό τρίτων, μη μελών του Δ.Σ. εγγράφων που εμπεριέχονται στις εισηγήσεις χωρίς προηγούμενη συναίνεση της Υπηρεσίας”.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ απέστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ στην οποία τονίζει: “Κύριε Αντιπρόεδρε,
Αναφορικά με την σημείωση της Ημερήσιας Διάταξης της 7ης Συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία αναφέρει πως «επισημαίνεται ότι απαγορεύεται και διώκεται ποινικώς οιαδήποτε διαρροή, δημοσίευση ή κατοχή υπό τρίτων, μη μελών του Δ.Σ. εγγράφων που εμπεριέχονται στις εισηγήσεις χωρίς προηγούμενη συναίνεση της Υπηρεσίας», σας τονίζω τα εξής:

  • Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχει το ΤΕΕ Μαγνησίας, του οποίου είμαι εκπρόσωπος.
  • Βάσει της ιδιότητάς μου αυτής είμαι υποχρεωμένη να κοινοποιώ τα θέματα στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, ώστε να λειτουργώ σύμφωνα με τις αποφάσεις της και να εκφράζω τη συλλογικότητα του φορέα.
  • Επίσης η ΔΕΥΑΜΒ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα που τα έσοδά της προέρχονται από δημοτικά τέλη και υποχρέωση όλων μας είναι να τηρούμε απαρεγκλίτως τη θεμελιώδη αρχή της ς, η οποία πρέπει να διέπει τις λειτουργίες που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση. Ώστε κατ΄ αυτό τον τρόπο να εξυπηρετείται επίσης το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη για ενημέρωση σε σχέση με την διαχείριση των δημοτικών πόρων.
  • Κατόπιν των παραπάνω σας δηλώνω ρητά πως θα πράξω τα νόμιμα ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ Μαγνησίας και αποκρούω ως απαράδεκτη και μη σύννομη τη σημείωση της Ημερήσιας Διάταξης”.

Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ

Εν τω μεταξύ, με 49 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 12.30 το μεσημέρι το Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της ημερήσιας διάταξης η οποία έχει αναρτηθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει σημείωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Όσα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιθυμούν να λάβουν γνώση του περιεχομένου των εισηγήσεων των προς συζήτηση θεμάτων, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στη Γραμματεία του Δ.Σ., όροφος 3ος από ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ. για οποιαδήποτε ενημέρωση.

Επίσης επισημαίνεται ότι απαγορεύεται και διώκεται ποινικώς οιαδήποτε διαρροή, δημοσίευση ή κατοχή υπό τρίτων, μη μελών του Δ.Σ. εγγράφων που εμπεριέχονται στις εισηγήσεις χωρίς προηγούμενη συναίνεση της Υπηρεσίας.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και για την «σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης των περιοχών υ, ς και μελλοντικά του Αγ. Γεωργίου και Αερινού του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι οποίες υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΡΦ, με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων () της ΔΕΥΑΜΒ» και να οριστούν μέλη Κοινής Επιτροπής παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί αναστολή διακοπής υδροδότησης (μετά από ληξιπρόθεσμες οφειλές) σε μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκ και τρίτεκ βάσει προϋποθέσεων.

Παράλληλα αναμένεται να ληφθεί απόφαση επί της ένστασης κι έγκριση πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την «Παρ, Διαχείριση και Επίδοση Λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ », προϋπολογισμού 177.440,76€, πλέον ΦΠΑ και να εγκριθούν οι τεχνικές προδιαγραφές και ο καθορισμός των όρων διενέργειας δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια Υδρομέτρων», προϋπολογισμού 79.984,00€ πλέον ΦΠΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση