Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κόντρα στη ΔΕΥΑΜΒ για τα αντλιοστάσια των ΕΕΛ
Κόντρα στη ΔΕΥΑΜΒ για τα αντλιοστάσια των ΕΕΛ

Κόντρα στη ΔΕΥΑΜΒ για τα αντλιοστάσια των ΕΕΛ

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ των προέδρων του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και του Συλλόγου Εργαζομένων, κατά την σημερινή συνεδρίαση, με αφορμή την άρον-άρον ανάκλησης του διαγωνισμού, για το έργο αντικατάστασης των τεσσάρων αντλιοστασίων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, που μεταφέρουν τα απόβλητα στον αγωγό που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο Αγκρίστρι.

Το ΔΣ της επιχείρησης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να τον επαναλάβει, με άλλες τεχνικές προδιαγραφές και περίπου 140.0000 € λιγότερα χρήματα, ενώ αντέδρασαν τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και συντάξας της μελέτης του έργου Δημήτρης Κουτσιφέλης, που είπε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης όσο και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς.
Οι δύο άνδρες μάλιστα πρότειναν να γίνει μόνο ενημέρωση και να μη ληφθεί απόφαση, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη να απαντά ότι το θέμα θα συζητηθεί και ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί.

Το θέμα αφορά στον εκσυγχρονισμό – ενεργειακή αναβάθμιση των ΕΕΛ, με ακύρωση του διαγωνισμού, τον οποίο η Δημοτική Αρχή έχει «παγώσει» εδώ και επτά μήνες.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης λειτουργίας και συντήρησης υποδομών Αριστείδης Γκέκας, τόνισε ότι χθες έγινε στη ΔΕΥΑΜΒ διευρυμένη τεχνική σύσκεψη για το θέμα, με συμμετοχή του γενικού διευθυντή, προϊσταμένων, μηχανικών και μηχανικού από την Αθήνα και αποφάνθηκαν ότι οι αντλίες που προτείνονται στη μελέτη του κ. Κουτσιφέλη, ελέγχονται ως προς τις επιπτώσεις που θα έχουν τα στην τροφοδοσία του αγωγού αμιαντοσωλήνα, μέσω του οποίου τα καταλήγουν στο Αγκίστρι, ενώ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή ς υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.

Η υπηρεσία προτείνει να τοποθετηθούν τέσσερις αντλίες με άλλες προδιαγραφές, δυναμικότητα 800 m3 (αντί 1200 m3, που πρότεινε η μελέτη). Επίσης, ο προϊστάμενος πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη τονίστηκε ότι ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού είναι υψηλός (540.000 €), ενώ με τις νέου τύπου αντλίες υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθεί το κόστος.

Ο Δημ. Κουτσιφέλης διαφώνησε λέγοντας ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο συνάδελφός του είναι εσφαλμένα και ανασφαλή και τόνισε ότι η δυναμικότητα των εγκαταστάσεων είναι 3.600 m3 και αν δεν την ακολουθήσει το έργο «είναι σαν η ΔΕΥΑΜΒ να αποδέχεται την υπερχείλιση».

Όπως ανέφερε, από το έργο που μελέτησε ο ίδιος διαπιστώθηκε ότι θα υπάρχει προς ΔΕΗ της τάξης των 200.000 € και πρότεινε να αναβληθεί το θέμα, να φέρει στο Δ.Σ. εισήγηση η υπηρεσία για να γίνει συζήτηση. «Εάν επιμένετε να πάρετε την απόφαση θα προσφύγω στις διοικητικές αρχές, διότι είναι σε βάρος της υπηρεσίας», είπε ο Δημ. Κουτσιφέλης.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε: «Προσφύγετε όπου θέλετε. Η ΔΕΥΑΜΒ θα γλιτώσει 140.000 € από την προκήρυξη και μόνο του διαγωνισμού», με τον Δ. Κουτσιφέλη να ανταπαντά ότι το έργο που προτείνεται είναι παράνομο και δεν πρόκειται να περάσει, καθώς προβλέπει επεξεργασία 3.200 m3 λυμάτων, τη στιγμή που η περιβαλλοντική αδειοδότηση των εγκαταστάσεων προβλέπει 3.600 m3.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε ότι θα προσφύγει στα αρμόδια διοικητικά όργανα και η απόφαση του Δ.Σ. θα καταπέσει.

«Είναι πολλά τα λεφτά», του είπε ο Απ. Γαλάτης, με τον Δ. Κουτσιφέλη να απαντά ότι σύντομα θα κληθεί για .

Δεν απολύθηκε ο Δημ.Κουτσιφέλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ δεν έλαβε καμία απόφαση για απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρη Κουτσιφέλη, τόνισε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αποστόλης Γαλάτης, που επιτέθηκε εναντίον του κ. Κουτσιφέλη, τον οποίο χαρακτήρισε «ποδοσφαιρικό μάνατζερ».

Με αφορμή το έγγραφο του Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ότι τυχόν απόλυσή του από τη ΔΕΥΑΜΒ είναι άκυρη που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Απ. Γαλάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση απόλυσης του κ. Κουτσιφέλη. «Η απόφαση θα ληφθεί όταν κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ και αν λάβει τέτοια απόφαση» είπε κι επιτέθηκε φραστικά κατά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, λέγοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν και δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο. Εμείς διοικούμε στη ΔΕΥΑΜΒ μάνατζερ ποδοσφαίρου Κουτσιφέλη».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτηρισμό και ότι στη ΔΕΥΑΜΒ κάνουν κουμάντο οι νόμοι.

Η ΔΕΥΑΜΒ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την παρούσα κυβέρνηση σε βάρος της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, με τελευταία την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας, κ. Νεφελούδη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας καλεί να ανακαλέσουμε την απόλυση ενός προστατευόμενου συνδικαλιστή του κόμματός του, απόλυση που ΔΕΝ υπάρχει.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ακόμη ωμή και κομματική παρέμβαση, που εκθέτει συνολικά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και η περίπτωση Κουτσιφέλη δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολιών, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής δεν έχει απολυθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ. Απλώς σε βάρος του υπάρχει η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής που, όμως, για να ισχύσει θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή και αν συμβεί και αυτό να ληφθεί εν τέλει η τελική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης!!!

Έτσι η ενέργεια του κύριου γενικού, που ας σημειωθεί δεν ήταν καν στην επιτροπή συμφιλίωσης, να σπεύσει να «απλώσει» δίχτυ προστασίας στον υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλη, είναι και άκαιρη και άστοχη και αντιδεοντολογική.

Όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος υπάλληλος ελέγχεται γιατί με τις βαριές παραλείψεις του συνετέλεσε ώστε η μεν επιχείρηση να κινδυνεύει με , η δε εργολαβική εταιρία ΕΡΓΗΛ να περιμένει να κάνει πάρτι με τα 9,5 εκατομμύρια , που δδικεί από τον ιδρώτα και τον μόχθο των πολιτών του Βόλου, για τα αυτονόητα που είχε υποχρέωση να κάνει !

Σε κάθε περίπτωση ο γενικός γραμματέας πρέπει να γνωρίζει ότι η περίπτωση αυτή δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και πως η ΔΕΥΑΜΒ αποφασίζει και λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης και όχι κομματικές επιλογές και επιδιώξεις.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο, τη ΔΕΥΑΜΒ και την πόλη γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουμε. Για μας μονόδρομος, χωρίς επιστροφή, είναι η με όλους όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έβλαψαν τα συμφέροντα της πόλης μας, εκμεταλλεύτηκαν τον ιδρώτα και το μόχθο των συμπολιτών μας.

Αυτοί μπορεί να παίζουν ρόλους «δημοκρατών», «επαναστατών», «αγωνιστών» και να τη… βολεύουν, κατά το κοινώς λεγόμενο. Εμείς δίνουμε την μάχη να στήσουμε και πάλι στα πόδια του το Βόλο και να καταστήσουμε αξιόπιστη στη συνείδηση όλων τη διοίκηση του Δήμου μας. Και αυτό το κάνουμε με έργα και υπεύθυνες δράσεις και όχι με παραγράφους, εδάφια και φρου φρου κι αρώματα….

Οφειλές από τον Δήμο

Εκτός ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ήρθε το θέμα σύμβασης μισθώσεων ΔΕΥΑΜΒ και Δήμου Βόλου.

Η Οικονομική Υπηρεσία εισηγήθηκε να πληρώσει στον Δήμο για τη μίσθωση του 2ου και 3ου ορόφου του κτιρίου, ποσό 2.700 € μηνιαίως, από την 1η Ιουλίου.

Σε ενημέρωση που έγινε από υπηρεσιακό στέλεχος τονίστηκε ότι ο Δήμος Βόλου οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ ποσό πάνω από 4,2 εκ. € από δημοτικά ακίνητα με λογαριασμούς πάνω από 1000 €, ενώ ο Δήμος δεν πληρώνει το νερό για κανένα ακίνητο και μοναδική εξαίρεση αποτελεί η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, που έκανε διακανονισμό της οφειλής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Κουτσιφέλης τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει ζητήματα των ΟΤΑ και εισηγήθηκε να κρατηθεί το θέμα, εάν δεν επείγει.

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε, με τον πρόεδρο Απ. Γαλάτη να τονίζει ότι η Επιχείρηση είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και θα πληρώνει τα μισθώματα στον Δήμο Βόλου.

Τέλος, για τη «σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου με ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ», αναφέρθηκε ότι ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη ενημέρωση για έγγραφο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου στα Αστέρια Αγριάς, που διαμαρτύρεται για το αντλιοστάσιο.

Όπως αναφέρθηκε, το αντλιοστάσιο θα είναι διαστάσεων 5Χ5 υπόγειο, χωρίς οσμές και θόρυβο και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο μηνών.

Ο επιβλέπων του έργου τόνισε ότι σήμερα στο πάρκο υπάρχουν και βάση τσιμέντου και ένα εκτός λειτουργίας περίπτερο και θα γίνουν όλες οι ενέργειες, για να κλαδευτούν δύο από τα οκτώ δένδρα που υπάρχουν στο χώρο. Μετά το τέλος των εργασιών η εικόνα θα επανέλθει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, διαβεβαίωσε ο επιβλέπων και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης πρότεινε το αντλιοστάσιο να κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη θέση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση