Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κοντονής: Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι
Κοντονής: Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι

Κοντονής: Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι

Το 18μηνο για τους οκτώ ς αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι τόνισε, ο υπουργός Δικαιοσύνης .

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να εμποδίζει αυτή την διαδικασία με την παρέλευση του 18μηνου» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξε της τουρκικής πλευράς προς στην ελληνική Δικαιοσύνη με το αίτημα να δικαστούν εδώ, στην Ελλάδα, για τα αδικήματα που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα».

Σε ό,τι αφορά στο αν προλαβαίνει να γίνει από την κάποια παρέμβαση μέσω δικαστικής οδού, ο κ. Κοντονής είπε πως αυτό είναι ζήτημα «δικαστικών διαδικασιών» και πως ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει.

Για τις απαγωγές φερόμενων ως γκιουλενιστών από τρίτες χώρες, που αναφέρθηκαν το τελευταίο διάστημα, και για το αν ως Ελλάδα φοβόμαστε αντίστοιχα περιστατικά με την απελευθέρωση των οκτώ, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «όλοι οι ευρισκόμενοι στην Ελλάδα, νόμιμα, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο», ενώ το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή και τι θα λυθούν «βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και δεν είναι του παρόντος».

Ερωτηθείς  εάν υπάρχει η σκέψη για την της σής τους, προκειμένου να προστατευθούν, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «πέραν του 18μηνου δεν μπορεί κανένας να κρατηθεί με τον τρόπο που κρατούνται αυτή τη στιγμή οι 8 » ενώ πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση «ο νόμος είναι οδηγός μας σε όλα».

«Στην Ελλάδα θα διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα όλων των πολιτών που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους», τόνισε ο κ. Κοντονής, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη αρπαγής των οκτώ από τουρκικές υπηρεσίες.

«Η και μόνο είναι ένα σοβαρό αδίκημα με βάση τον ελληνικό ποινικό κώδικα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση