Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κοντά στους πρόσφυγες «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»
Κοντά  στους πρόσφυγες  «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Κοντά στους πρόσφυγες «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, ο Σύλλογος Συαστάσεως Κρατουμένων «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα στο Βόλο και συγκεκριμένα, στην περιοχή ΜΟΖΑ, όπου φιλοξενούνται 140 πρόσφυγες (άνδρες, γυναίκες και πολλά ).

Οι του Συλλόγου, που δραστηριοποιούνται στη «Δ», ετοίμασαν, μετέφεραν και παρέδωσαν στους υπηρεσιακούς παράγοντες του στρατού, που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της ΔΟΜΗΣ ΜΟΖΑ, πολλά αναγκαία είδη για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Ένα φορτηγάκι της Ιεράς Μητροπόλεως, γεμάτο από τα δώρα της Τοπικής Εκκλησίας, μετέφερε τη νέα ανθρωπιστική βοήθεια στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Την αποστολή συνόδευαν οκτώ με επί κεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Ε» και Υπεύθυνο της «Δ». Η υποδοχή ήταν θερμή και η με τους υπευθύνους στρατιωτικούς παράγοντες άψογη.

Με καλό συντονισμό και στήθηκαν οι μεγάλοι πάγκοι, όπου οι εθελοντές άπλωσαν τα είδη ρουχισμού (βρεφικά, παιδικά, γυναικεία και ανδρικά) προς διευκόλυνση των φιλοξενουμένων.

Οι πρόσφυγες, υπό την εποπτεία στρατιωτών, παρέλαβαν οι ίδιοι τα αναγκαία και με ευγνωμοσύνη και ευχαριστούσαν τους συνεργάτες της Τοπικής Εκκλησίας για τα δώρα.

Βεβαίως, ο «Ε» και η «Δ», παρέδωσαν στους υπευθύνους του χώρου και πολλά άλλα είδη, όπως: είδη καθαριότητος, καινούργιες ανδρικές παντόφλες (για όλους τους άνδρες), πάνες βρεφικές και για αρρώστους, κ.ά.

Λίγο πριν αποχωρήσει η ομάδα των εθελοντών προσέφερε σ' όλα τα 50 σοκολάτες και μπάλες.

mozas_05mozas_04mozas_03mozas_02

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση