Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κοντά σε μη αναστρέψιμη βλάβη η υγεία του Δημ. Κουφοντίνα
Κοντά σε μη αναστρέψιμη βλάβη η υγεία του Δημ. Κουφοντίνα

Κοντά σε μη αναστρέψιμη βλάβη η υγεία του Δημ. Κουφοντίνα

Κτρρέει από μέρα σε μέρα ο οργανισμός του αρχτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει για 14η συνεχή ημέρα την απεργία πείνας που ξεκίνησε με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για την παροχή τακτικής ς από Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τους γιατρούς του Αχιλλοπούλειου κρίνεται σταθερά δύσκολη, δεδομένου ότι σήμερα συνεχίζει την αποχή του από φαγητό και θεραπεία, ενώ οι του που γίνονται καθημερινά δείχνουν ήπιες διαταραχές.

«Ακόμη δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, ωστόσο ο παρουσιάζει αφίσχναση, έχει χάσει περίπου 13 κιλά, από τότε που ξεκίνησε την απεργία πείνας, έχει μια ήπια οξέωση, έντονη καταβολή και ορθοστατική υπόταση», δήλωσε ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υγεία του κρατούμενου παρακολουθείται από μια ομάδα γιατρών και όχι από τους εφημερεύοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις που έχουν γίνει ή έχουν παρακολουθήσει τη βιβλιογραφία.

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι ο δεν δέχεται καμία θεραπεία, πίνει μόνο νερό και εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα είναι κρίσιμη, ενώ συμπλήρωσε ότι για το θέμα του Δ. Κουφοντίνα υπάρχει τακτική με το υπουργείο Υγείας.

Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από την Παρασκευή, από το υπόγειο του Νοσοκομείου, στην μονάδα AIDS, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, που είναι λίγο πιο απομονωμένη και μπορεί να φρουρηθεί πιο εύκολα, όπως συνέστησε και η Αστυνομία.

Σχετικά με το αν βρισκόμαστε κοντά στο να υποστεί ο οργανισμός του κάποια μη αναστρέψιμη βλάβη, ο κ. Δραμητινός απάντησε ότι τα για ανάλογες περιπτώσεις είναι μόνο βιβλιογραφικά και εκτίμησε ότι από δω και πέρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα, μετά την 15η μέρα απεργίας πείνας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι ιατρικώς δυνατόν, όπως και φαρμακευτικά και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δ. Κουφοντίνας είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση και καθαρή κρίση.

Στο πλευρό του πολυισοβίτη βρίσκονται η σύζυγος και ο γιός του, τον χρόνο που επιτρέπει η Αστυνομία.

Τέλος για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο Νοσοκομείο, ο Μ. Δραμητινός τόνισε ότι ειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν υπάρχει, καθώς το στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, δεν είναι δευτεροβάθμιο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μεταφερθεί εκεί.

Στο μεταξύ σχεδόν μια εβδομάδα μετά την παραλαβή του ιατρικού φακέλου, του βουλεύματος του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και της έκθεσης της κοινωνικής λειτουργού των φυλακών Κασσαβέτειας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια νομική ενέργεια, ούτε έχει ασκήσει αναίρεση επί της απόφασης των δικαστών του Βόλου.

Σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα θα οδηγηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, για να γνωμοδοτήσει και στη συνέχεια θα συνεδριάσει εκ νέου το Δικαστικό Συμβούλιο με άλλη αυτή τη φορά σύνθεση για να κρίνει εάν τελικά θα δοθεί η στον πολυισοβίτη κρατούμενο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση