Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κοντά σε μη αναστρέψιμη βλάβη η υγεία του Δημ. Κουφοντίνα
Κοντά σε μη αναστρέψιμη βλάβη η υγεία του Δημ. Κουφοντίνα

Κοντά σε μη αναστρέψιμη βλάβη η υγεία του Δημ. Κουφοντίνα

Καταρρέει από μέρα σε μέρα ο οργανισμός του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει για 14η συνεχή ημέρα την απεργία πείνας που ξεκίνησε με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για την παροχή τακτικής άδειας από Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τους γιατρούς του Αχιλλοπούλειου κρίνεται σταθερά δύσκολη, δεδομένου ότι σήμερα συνεχίζει την αποχή του από φαγητό και θεραπεία, ενώ οι εξετάσεις του που γίνονται καθημερινά δείχνουν ήπιες διαταραχές.

«Ακόμη δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, ωστόσο ο ασθενής παρουσιάζει αφίσχναση, έχει χάσει περίπου 13 κιλά, από τότε που ξεκίνησε την απεργία πείνας, έχει μια ήπια οξέωση, έντονη καταβολή και ορθοστατική υπόταση», δήλωσε ο Ματθαίος Δραμητινός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υγεία του κρατούμενου παρακολουθείται από μια ομάδα γιατρών και όχι από τους εφημερεύοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις που έχουν γίνει ή έχουν παρακολουθήσει τη βιβλιογραφία.

Ο πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν δέχεται καμία θεραπεία, πίνει μόνο νερό και εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα είναι κρίσιμη, ενώ συμπλήρωσε ότι για το θέμα του Δ. Κουφοντίνα υπάρχει τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας.

Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από την Παρασκευή, από το υπόγειο του Νοσοκομείου, στην μονάδα AIDS, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, που είναι λίγο πιο απομονωμένη και μπορεί να φρουρηθεί πιο εύκολα, όπως συνέστησε και η Αστυνομία.

Σχετικά με το αν βρισκόμαστε κοντά στο να υποστεί ο οργανισμός του κάποια μη αναστρέψιμη βλάβη, ο κ. Δραμητινός απάντησε ότι τα δεδομένα για ανάλογες περιπτώσεις είναι μόνο βιβλιογραφικά και εκτίμησε ότι από δω και πέρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα, μετά την 15η μέρα απεργίας πείνας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι ιατρικώς δυνατόν, όπως και φαρμακευτικά και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δ. Κουφοντίνας είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση και καθαρή κρίση.

Στο πλευρό του πολυισοβίτη βρίσκονται η σύζυγος και ο γιός του, τον χρόνο που επιτρέπει η Αστυνομία.

Τέλος για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο Νοσοκομείο, ο Μ. Δραμητινός τόνισε ότι ειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν υπάρχει, καθώς το στο των φυλακών Κορυδαλλού, δεν είναι δευτεροβάθμιο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μεταφερθεί εκεί.

Στο μεταξύ σχεδόν μια εβδομάδα μετά την παραλαβή του ιατρικού φακέλου, του βουλεύματος του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και της έκθεσης της κοινωνικής λειτουργού των φυλακών Κασσαβέτειας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια νομική ενέργεια, ούτε έχει ασκήσει αναίρεση επί της απόφασης των δικαστών του Βόλου.

Σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα θα οδηγηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, για να γνωμοδοτήσει και στη συνέχεια θα συνεδριάσει εκ νέου το Δικαστικό Συμβούλιο με άλλη αυτή τη φορά σύνθεση για να κρίνει εάν τελικά θα δοθεί η άδεια στον πολυισοβίτη κρατούμενο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση