Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κόντρα Θ. Θεοδώρου-Νατάσσας Οικονόμου για την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο
Κόντρα Θ. Θεοδώρου-Νατάσσας Οικονόμου για την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο

Κόντρα Θ. Θεοδώρου-Νατάσσας Οικονόμου για την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο

Την παράταξη της Επιλογής Ευθύνης και την επικεφαλής Νατάσσα Οικονόμου επέκρινε ο νέος δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου, απαντώντας σε επιστολή της παράταξης, ενώ πρότεινε στις αν θέλουν να ζητήσουν να γίνει Νομοθετικού Περιεχομένου και να ξαναγίνουν εκλογές στο Βόλο.

Ο κ. Θεοδώρου είπε χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Παρασκευή, την επιστολή, την έφερε ένας σύμβουλος που δεν έρχεται εδώ, δεν τον ενδιαφέρουν τα θέματα της πόλης. Έρχεται μόνο όταν είναι να κάνει κάποιο σόου ή τον ταχυδρόμο. Μέσα στην επιστολή υπήρχαν και προσωπικές αναφορές. Θέτετε ένα θέμα για πολιτική νομιμοποίηση κι απορώ αυτός που σας έγραψε την ανακοίνωση, θα έπρεπε να σας είχε μαζέψει όλους μαζί και να κοιτάτε τους εαυτούς σας στον καθρέπτη, γιατί όλα αυτά αφορούν το πρόσωπό σας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι εκλεγμένος, δεν «μπήκε από το παράθυρο» και μέσα από νόμιμες διαδικασίες την Παρασκευή οι σύμβουλοι αποφάσισαν να είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει προσωρινά τον δήμαρχο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική νομιμοποίηση για εσάς. Εσείς κ. Οικονόμου, δεν έχετε πολιτική νομιμοποίηση και μιλάτε για τον εαυτό σας. Μιλάτε επίσης για μαριονέτα. Μάλλον θα έπρεπε να κοιτάτε στον καθρέπτη, δεν είστε μόνο μαριονέτες, αλλά πιόνια του πιο αποτυχημένου δημάρχου της πόλης.

Ο Δήμος είναι σε καλά χέρια. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα του επικεφαλής μας και περπατάμε με ψηλά το κεφάλι και μας σφίγγουν τα χέρια και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε σε στενά και να περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι. Ως νέος θα ζητήσω επειδή δεν ήσασταν την Παρασκευή μια συνεργασία για το καλό της πόλης, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο κ. Θεοδώρου πρότεινε απευθυνόμενος προς τις : «Αν θέλετε να μεταφέρετε στους συντρόφους σας να γίνει Νομοθετικού Περιεχομένου και να γίνουν εκλογές στο Βόλο σε ένα μήνα, σε 10 ημέρες. Εγώ σας λέω αν γίνουν εκλογές το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απαλλαγούμε από εσάς. Θα πάρετε μία έδρα κι αν την πάρετε» με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να τον χειροκροτούν. «Αφήστε τις ανακοινώσεις και δουλέψτε για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, δεσμεύτηκε ότι εάν η πλειοψηφία παραιτηθεί σύσσωμη σαν ψηφοδέλτιο και οι αναπληρωματικοί, θα πράξει το ίδιο και ο ίδιος για να οδηγηθεί ο Δήμος σε εκλογές, ενώ χαρακτήρισε ανέκδοτο την πρόταση για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς τον ρώτησε αν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Πατσιαντά να απαντά «η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας υπάρχει και λειτουργεί. Εκπροσωπείται από εμένα και στην πορεία θα δείτε ότι θα εκπροσωπηθεί κι από άλλον δημοτικό σύμβουλο».

Στη συνέχεια η επικεφαλής της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, διευκρίνισε ότι η αολίτευση έχει το δικαίωμα να βγάζει όσες ανακοινώσεις θέλει, αξιολογώντας τις καταστάσεις και πρόσθεσε ότι στην ανακοίνωση γίνονταν λόγος για πολιτική αξιολόγηση, χωρίς ύβρεις και χυδαιότητες, για να δεχτεί τις αποδοκιμασίες από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Η ίδια είπε ότι «Ο κ. Παπατόλιας έχει δικαιολογήσει την απουσία του από το Συμβούλιο, ενώ για την πολιτική νομιμοποίηση που μας ρωτάτε, διαβάστε πάλι την ανακοίνωση. Δεν έχετε πολιτική νομιμοποίηση. Ήταν μεθοδευμένη κατάσταση. Εγώ προέκυψα μέσα από εκλογές από την παράταξη. Ο κ. Μουλάς αν θυμάται, είχε βγει από τρία άτομα και τον σεβόμασταν. Τον θεσμικό σας ρόλο θα τον σεβαστούμε. Και ποιος είναι μαριονέτα κι αχυράνθρωπος εσείς το παραδεχτήκατε, ενώ για τη συνεργασία που ζητήσατε το έχουμε αποδείξει. Αφήστε τις ειρωνείες και προσγειωθείτε λιγάκι».

Ο κ. Μουλάς, απευθυνόμενος προς την κ. Οικονόμου τόνισε: «Ο κ. Σκοτινιώτης το έβαλε στα πόδια και σας έχει βάλει μπροστά. Η πόλη βρωμούσε κι έζεχνε κι ευτυχώς ήρθε ο Καντόλας κι έβαλε σειρά και περιμένω και τα απαραίτητα παραπολιτικά σχόλια αύριο για να γελάσουμε».

Στο σημείο εκείνο ξέσπασε λογομαχία με τον σύμβουλο της παράταξης Φ. Λαμπρινίδη, ο οποίος σχολίαζε όλα αυτά που ακούγονταν και τον κ. Μουλά να του απαντά «εσύ ρε αποτυχημένε τι θες;», και τον κ. Λαμπρινίδη να του ανταπαντά «άντε ρε σαβούρα. Μην ξεχνάς είσαι πρόεδρος».
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, αφού ευχήθηκε στον κ. Θεοδώρου, του εξήγησε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο τον εξέλεξε βάσει του κώδικα και του Νόμου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει μια τέτοια φιλολογία για εκλογές.

«Πιστεύω ότι ο βολιώτικος λαός έκανε την επιλογή του και πρέπει να το φτάσετε ως το τέλος θα κριθείτε κι εσείς κι εμείς. Η ένστασή μου στη δήλωσή σας είναι ότι ο Νόμος επιβάλλει ότι εσείς είστε δήμαρχος. Το πώς λαμβάνετε τις αποφάσεις είναι δικό σας ζήτημα. Ο κ. τέθηκε σε αργία όχι για θέματα του Δήμου, αλλά ο Νόμος είναι Νόμος. Όσο διαρκέσει η αργία εσείς είστε δήμαρχος. Εμείς είμαστε εδώ πάντα θα στηρίζουμε τα θετικά για την πόλη και θα είμαστε αντίθετοι σε όσα θέματα δεν συνάδουν με τη νομιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.

Τέλος ο επικεφαλής της Απ. Νάνος, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή που υπάρχει είναι γέννημα θρέμμα της σήψης του συστήματος και πρόσθεσε ότι ο λαός του Βόλου έχει ανάγκη από μία Δημοτική Αρχή σε άλλη κατεύθυνση με φιλολαϊκά χαρακτηριστικά.

Κατά πλειοψηφία η

Το θέμα κατανομής του ποσού των 25.000 ευρώ για για τις εορταστικές εκδηλώσεις συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Μιτζικός ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να είναι δίκαιη στην κατανομή στα ΜΜΕ.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Κανελλής καταψήφισε τονίζοντας ότι το τραπέζι της προπαραμονής των Χριστουγέννων είναι επικοινωνιακό τρικ της Δημοτικής Αρχής και δεν βοηθάει και τόνισε ότι το πρωτεύον να μπορούν να κάνουν όλοι γιορτές και δεν γίνεται αυτό.

Ο επίσης ανεξάρτητος Κ. Γαργάλας είπε πως το ποσό για διαφημιστική καμπάνια και εκδηλώσεις είναι μικρό σε σχέση με τον προϋπολογισμό (25.000 €), αλλά είναι υπερβολικά μεγάλο, τη στιγμή που θα μπορούσε να καλύψει ανάγκες. «Θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα τραπέζι με τόσα χρήματα για 250 οικογένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά και ψήφισε θετικά για μικρό αριθμό εκδηλώσεων.

Απαντώντας ο δημαρχεύων Θ. Θεοδώρου εξήγησε ότι το ποσό για την προβολή των εκδηλώσεων, δεν είναι μεγάλο και πρόσθεσε: «Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να γιορτάσει μαζί μας και αυτά τα χρήματα είναι ανταποδοτικά και θα πέσουν στην τοπική οικονομία. Για την κοινωνική πολιτική, με όλους τους Συλλόγους που συνεργαζόμαστε, γίνονται δράσεις για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.»
Τέλος ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς είπε ότι δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε για 20 χιλ. ευρώ.

dsv1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση