Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κομισιόν: Υπό εξέταση το σχέδιο νόμου για τα ταξί
Κομισιόν: Υπό εξέταση το σχέδιο νόμου για τα ταξί

Κομισιόν: Υπό εξέταση το σχέδιο νόμου για τα ταξί

Χωρίς το « » της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει αυτή τη στιγμή το που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο σκοπό έχει να μετατρέψει την ηλεκτρονική διαμεσολάβησης Beat (πρώην Taxibeat) σε εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου.

Το εν λόγω έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν σε διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών, για την απόσυρσή του.

Η Επιτροπή δηλώνει ενήμερη και έτοιμη να εξετάσει κατά πόσο το υπό εξέταση είναι συμβατό με το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της «Κ» για το κατά πόσο το συγκεκριμένο βρίσκει την Επιτροπή σύμφωνη, εκπρόσωπός της δήλωσε πως «οι θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα με εκείνες που συνδέονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό».

Σπίρτζης: Να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία

«Και εγώ στηρίζω την «beat» αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις αντιδράσεις της εταιρείας που λειτουργεί την συγκεκριμένη ηλεκτρονική διαμεσολάβησης για την εύρεση ταξί.

Ο κ Σπίρτζης τόνισε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση δεν πάει να δημιουργήσει προβλήματα αλλά να εφαρμοστούν και στη χώρα μας αυτά που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να μην συνεχίζουν να υπάρχουν οι σκιές που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο υπουργός έθεσε πάντως το θέμα που δημιουργείται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – και θα πρέπει η Αρχή να ερωτηθεί σχετικά- καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημοσιεύει φωτογραφία του οδηγού ταξί ενώ επιτρέπει και την δημοσίευση αξιολογήσεών του. Είπε επίσης ότι στόχος της νομοθετικής ρύθμισης δεν είναι να προωθήσει συμφέροντα και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμε φορείς.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση