Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Κομισιόν παγώνει κονδύλια ΕΣΠΑ λόγω καρτέλ
Η Κομισιόν παγώνει κονδύλια ΕΣΠΑ λόγω καρτέλ

Η Κομισιόν παγώνει κονδύλια ΕΣΠΑ λόγω καρτέλ

Την προσωρινή διακοπή των πληρωμών σε συγκεκριμένα κατασκευαστικά έργα τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα.

Αυτό είναι ένα  προληπτικό μέτρο μέχρι να  υπάρξει περισσότερη σαφήνεια και πληροφορίες από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την πιθανή δραστηριότητα καρτέλ στον κατασκευαστικό τομέα.

Αυτή η προσωρινή διακοπή είναι μία τυπική διαδικασία που ακολουθεί η επιτροπή όταν υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο τα ευρωπαϊκά κονδύλια διατίθενται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η Ευρωπαϊκη Επιτροπή αναμένει τώρα περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό τομέα από τις ελληνικές αρχές και τονίζει ότι μπορεί να χρειαστεί η ελληνική πλευρά  να πάρει και μέτρα έτσι ώστε να ξαναρχίσουν οι πληρωμές μέσω των ΕΣΠΑ.

Αυτό το πάγωμα αφορά ένα μικρό ποσό 13.5 εκατομμυρίων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορές Αθανάσιου Λιούπη για «click away» και για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες επι… - https://t.co/vX4X38kbv8 -

  • Βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Βόλου - https://t.co/cZhsw3Nk1B -

  • Τηλεδιάσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Μαγνησίας… - https://t.co/8u1AbYZikZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση