Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κομισιόν: Εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα
Κομισιόν: Εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Κομισιόν: Εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Την επέκταση του πλαισίου ενισχυμένης ς για την Ελλάδα κατά έξι μήνες, όπως προβλέπεται από τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό για την οικονομική δια της Ευρωζώνης (two-pack), ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την της Επιτροπής, «αυτή η επέκταση αποτελεί μέρος της κανονικής και αναμενόμενης διαδικασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής στήριξη για την ολο, την υλοποίηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών».

Επιπλέον, η Κομισιόν σημειώνει πως η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι «ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ς της Ελλάδας μετά την επιτυχή ολο του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας () τον Αύγουστο του ».

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα ξεκίνησε τη διαδικασία ομαλοποίησης, στο πλαίσιο της ενισχυμένης ς σε πρώτη φάση για ένα εξάμηνο. Η πρώτη έκθεση ενισχυμένης επιτήρησης δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του , ενώ η δεύτερη έκθεση θα δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2018.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση