Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κομισιόν: Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
Κομισιόν: Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Κομισιόν: Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Τροποποιήσεις προγραμμάτων ύψους 1,14 δισ. ευρώ -από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού- ενέκρινε για την η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, το ποσό, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής συνεισφοράς, καθιστά δυνατές συνολικές άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Το ποσό εντάσσεται σε κονδύλια πολιτικής συνοχής και θα χρηματοδοτήσει υπέρ των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, και ».

Από το ποσό αυτό, περίπου 600 εκατ. ευρώ εκταμιεύονται υπό μορφή επιχορηγήσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό διατίθεται υπό μορφή επιστρεφόμενης ενίσχυσης (χρηματοδοτικά μέσα). Συνολικά, μέσω αυτών των καθεστώτων αναμένεται να στηριχθούν περίπου 90.000 επιχειρήσεις, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η έγκριση των κονδυλίων προκύπτει από την τροποποίηση δεκατριών περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020 και δύο εθνικών επιχειρησιακών προγραμμάτων.

«Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η για την ανάληψη ταχείας δράσης με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης», δήλωσε η  επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, ενώ στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα θέσπισε ταχύτατα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης και από τον Απρίλιο έχει θεσπίσει τέσσερα καθεστώτα στήριξης επιχειρήσεων: εγγυήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις μέσω της ς ενός Ταμείου Εγγυήσεων για κεφαλαίων κίνησης, επιδότηση επιτοκίου για υπάρχοντα των ΜμΕ, επιδότηση επιτοκίου για νέα δάνεια κεφαλαίων κίνησης των ΜμΕ κι ένα καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών υπό μορφή επιχορηγήσεων προς τις ΜμΕ».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση