Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κολωνός: Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της 12χρονης
Κολωνός: Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της 12χρονης

Κολωνός: Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της 12χρονης

Η ρμόδι αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εωργία Αδειλίνη, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζητεί την αυξημένη της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη από τον Κολωνό εξέδωσε νωρίτερα και η ΕΛ.ΑΣ., στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η υπόθεση εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με τα πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρωινές ώρες χθες Δευτέρα (3/4) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης κατήγγειλε τηλεφωνικώς ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

έα πρόσωπα θέλει να κατονομάσει η 12χρονη

Υπενθυμίζεται ότι μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας της 12χρονης, η Αντωνία Λεγάκη, υπέβαλε σήμερα εκ νέου αίτημα στην ανακρίτρια της υπόθεσης προκειμένου το κορίτσι να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για πρόσωπα που δεν έχουν διωχθεί μέχρι στιγμής, αλλά συμμετείχαν στη σεξουαλική κακο που είχε υποστεί.

Η Α. Λεγάκη μετέβη στο ανακριτικό όπου επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Το αίτημα είχε υποβληθεί ξανά πριν από περίπου δέκα ημέρες από την έτερη συνήγορο, Ασπασία Ταραχοπούλου, αλλά είχε απορριφθεί ως αόριστο από τη δικαστική λειτουργό.

Το κορίτσι ζητάει να καταθέσει εκ νέου, καθώς ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις Αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά, οι οποίοι έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων, αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες που δέχθηκε το παιδί, αλλά και ο ενήλικος αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του θύματος να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Σημειώνεται ότι, για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη έχει υποβληθεί από συγγενικό της πρόσωπο κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση