Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κολομβία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες
Κολομβία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες

Κολομβία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 72 και εννέα μέλη πληρώματος είχε απογειωθεί από την και μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκοένσε που δευαν στην Κολομβία, προκειμένου να συμμετάσχουν στον τελικό της Copa Sudamericana ενάντια στην Ατλέτικο ασιονάλ.

Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας έξι άτομα επέζησαν της ς, ενώ ένας από τους παίκτες της ομάδας με το όνομα Αλαν Ράσελ, είναι ο πρώτος επιζών που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μάσκα οξυγόνου. Η ομάδα Τσαπεκοένσε ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook μια σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «μακάρι ο Θεός να είναι μαζί με τους αθλητές μας, τους αξιωματούχους, τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους που συνόδευαν την αποστολή».

Φωτογραφία των μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας από το

«Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μεντελίν Φεντερίκο Γκουτιέρες σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ενώ κατευθυνόταν σε μία ορεινή περιοχή λίγο έξω από την πόλη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν της αεροπορικής εταιρείας «Lamia»

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο, οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Επίσης, το αεροπλάνο είχε κάνει νωρίτερα στάση στη Σάντα Κρουζ της ς για να προμηθευτεί όπως αναφέρουν τοπικά μέσα καύσιμα.

ωρίτερα, ξένα ειδησεογραφικά μέσα, απέδιδαν τη του αεροσκάφους στην κακοκαιρία καθώς έπλητταν τις τελευταίες ώρες την Κολομβία. Υπάρχει πάντως και μια διαφορετική εκδοχή του δημάρχου της κοντινής πόλης Λα Σέχα ο οποίος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες. Η ποδοσφαιρική ομάδα δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής ανακοίνωση.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση