Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Κόκκινο πανί” στο Δ.Σ. ο Ηγουμένος Εφραίμ ως «Επίτιμος Δημότης» Βόλου
“Κόκκινο πανί” στο Δ.Σ. ο Ηγουμένος Εφραίμ ως «Επίτιμος Δημότης»  Βόλου

“Κόκκινο πανί” στο Δ.Σ. ο Ηγουμένος Εφραίμ ως «Επίτιμος Δημότης» Βόλου

Οξείες πολιτικές αντιδράσεις προκλήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανακήρυξη του Ηγουμένου Εφραίμ ως «Επίτιμο Δημότη» της πόλης του Βόλου.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, τόνισε ότι η απόφαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι, η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να τιμήσει όπως είπε «μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Μπορεί να έρθουν κι άλλες εισηγήσεις για ανθρώπους που προσφέρουν στην πόλη μας.

Ο γέροντας Εφραίμ έχει βοηθήσει πολύ την πόλη μας, προσφέροντας γύρω στα 7εκ. ευρώ στην τοπική από τοπικούς προμηθευτές που επιλέγει και προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η εκδήλωση ανακήρυξης θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου, καθώς στις 28 Οκτωβρίου έρχεται η από το Άγιο Όρος με σκάφος του λιμενικού στον Αγ. Νικολάου και θα παραστεί στην πόλη και ο γέροντας».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ψήφισε αρνητικά , ενώ η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου χαρακτήρισε ανερστη, λαϊκίστικη και διχαστική την απόφαση αυτή. «Πάτε να εκμεταλλευτείτε το συναίσθημα των ανθρώπων για προσωπικό στόχο. Επίτιμος δημότης είναι η μέγιστη τιμή που δίνεται σε κάποιον εν ζωή. Σε πρόσωπα που πρόσφεραν στο κοινωνικό σύνολο, άνθρωποι που έχουν καθολική αναγνώριση, χωρίς αμφισβητήσεις. Και σε τέτοιες αποφάσεις, πρέπει να είναι ομόφωνη απόφαση.

Η πρόταση αυτή, πάσχει από ηθική νομιμοποίηση. Υπάρχει σεβασμός στην ιδιότητα, αλλά ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον επίτιμο δημότη;» Επίσης μίλησε για ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που είναι υγο με βαρύτατες κατηγορίες και πρόσθεσε: «Στο βωμό μιας επικοινωνίας ακόμη και τον ίδιο τον Ηγούμενο θα έπρεπε, αυτή η κατάσταση να τον ενοχλεί. Εμείς θεωρούμε ότι διχάζετε την κοινωνία».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, τόνισε ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα και μεγαλύτερη σπίλωση, όταν κάποιος πάει να εκμεταλλευτεί το θρησκευτικό συναίσθημα πολιτών για επίτευξη ιδιοτελών σκοπών και σημείωσε: «Δεν θα μιλήσουμε για την προσωπικότητα του ηγούμενου» κι ανέγνωσε σημεία επιστολής που είχαν αποστείλει προς όλους τους βουλευτές και τους κρατικούς φορείς καλόγεροι από τα ιερά κελιά του Αγ. Όρους και στρέφονταν κατά του ηγούμενου Εφραίμ, κατηγορώντας τον για εκμετάλλευση εργασίας, για παράνομες δράσεις, χαρακτηρίζοντάς τον ως αδίστακτο ρασοφόρο Ρασπούτιν.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς διέκοψε τον κ. Γαργάλα, συνιστώντας του να είναι πολύ προσεκτικός. «Δεν είναι σωστό να ακούγονται τέτοιου είδους συκοφαντικές αναφορές μιας επιστολής υβριστικής. Σας αφαιρώ τον λόγο αν πρόκειται να βρίσετε και να συκοφαντήσετε» είπε και ο Κ. Γαργάλας διευκρίνισε ότι δεν υιοθετεί τίποτα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Απ. Γαλάτης είπε «όταν λέμε κάτι και δεν το υιοθετούμε, σημαίνει ότι συκοφαντούμε».

Κατά πλειοψηφία η αποστολή στο

Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Συμβούλιο Βόλου, την μετακίνηση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ροστόβ, με ενστάσεις των μειοψηφιών για τη σύνθεση της αποστολής που δεν είναι διαπαραταξιακή.

Με τη μετακίνηση διαφώνησε ο Μαργ. Πατσιαντάς, διότι-όπως είπε- η αποστολή δεν είναι διακομματική όπως γινόταν στο παρελθόν, ενώ η Νατάσσα Οικονόμου κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι πάει στη μονοπαραξιακά αποκλείοντας τις άλλες παρατάξεις.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε αντί για μέλη της ς να πάρει πέντε επιχειρηματίες, που θα προβάλλουν τα προϊόντα τους.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή εξήγησε πως δεν θα συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι της ς, διότι αποφασίστηκε να συμμετέχουν επιχειρηματίες με τα τοπικά τους προϊόντα, τα οποία θα εκτεθούν σε ειδική βραδιά που θα διοργανωθεί και τόνισε πως η πενταμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου παραιτείται από την ημερήσια αποζημίωση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση