Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Κόκκινο πανί» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου και το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριά στο Δημοτικό Συμβούλιο
«Κόκκινο πανί» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου και το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριά στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Κόκκινο πανί» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου και το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριά στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Κόκκινο πανί» αποτέλεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η ενημέρωση του εκτελούντος χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και το θέμα χωροθέτησης του αντλιοστασίου στα Αστέρια ς.
Κατά την ενημέρωση του σώματος ο κ. Θεοδώρου, πρότεινε στους έξι ανεξάρτητους για το αντλιοστάσιο στην , να απαντήσει η προηγούμενη Δ.Α. ενώ για τις υπόλοιπες ερωτήσεις θα απαντηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Αν νομίζετε ότι με αυτή τη μέθοδο ασκείται γόνιμη αντιπολίτευση είστε γελασμένοι. Θα σας πρότεινε να κάνετε κανένα μπάνιο και να επιστρέψετε τον Σεπτέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου προς τρίτους. Σύμφωνα με τον ίδιον, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΟΙΚ στις 23 Ιουνίου, ενημερώνει ότι θα υπάρξει επιχορήγηση στους Δήμους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους μέχρι 30 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου «μέχρι στιγμής η ενημέρωση που έχω από την οικονομική υπηρεσία οι υποχρεώσεις στο μητρώο δεσμεύσεων που αναγράφονται είναι 680.324ευρώ. Βέβαια αυτή δεν είναι η αλήθεια κι αυτό οφείλεται στην απόφαση της προηγούμενης Δ.Α. να κρύβει από το μητρώο δεσμεύσεων για να μη δείχνει μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και να μη δείχνει την εικόνα του Δήμου».
Μάλιστα συμπλήρωσε ότι στο μητρώο δεσμεύσεων, δεν αναγράφονται οι αποζημιώσεις για τις – ποσό 2εκ. ευρώ, οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που ανέρχονται περίπου στο 1εκ. ευρώ, η οφειλή του Δήμου στη ΔΕΥΑΜΒ που ανέρχεται περί στα 4εκ. ευρώ κι οι οφειλές από τις επιχειρήσεις που έχει τελειώσει η εκκαθάρισή τους. Ο κ. Θεοδώρου, κατήγγειλε ότι παρουσιάζεται μια πλασματική εικόνα κι όπως είπε «Ως καλοί μαθητές της σχολής που έχουν υπηρετήσει, τη σχολή Σημίτη, δεν εμφανίζουν στα επίσημα βιβλία του Δήμου τις υποχρεώσεις, για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από την εγκύκλιο και να ξεχρεώσουμε τις οφειλές προς τρίτους. Όταν μιλούσε ο για άνοιγμα 40εκ. ευρώ, παρ' όλο που δεν αποτυπώνεται τεχνηέντως στα βιβλία του Δήμου, είχε δίκιο. Για άλλη μία φορά η συγκεκριμένη παράταξη, δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί. Κρίθηκε από τις , όπως θα κριθούμε κι εμείς το 2019» κι απευθυνόμενος προς την συγκεκριμένη παράταξη συμπλήρωσε «Αφήστε τη μέθοδο που έχετε επιλέξει. Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν κι όποιοι εργάζονται καθημερινά για το καλό της πόλης κάνουν και λάθη. Η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» δεν έχει δικαίωμα να μιλά». Επισημαίνεται ότι ο Δήμος έχει έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο για να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες οφειλές και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται σχετική απάντηση.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς διερωτήθηκε πως προέκυψε το ποσό που ανέφεραν ΜΜΕ για οφειλές 4-5εκ. ευρώ, με τον κ. Θεοδώρου να διευκρινίζει ότι τα ποσά που ανέφερε είναι μετά από ενημέρωση που είχε από την Οικονομική Υπηρεσία.
Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου, σημείωσε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή χρησιμοποιείται ως «σάκος του μποξ» για να ξεφύγει η νυν Δημοτική Αρχή, από τον τρόπο που λειτουργεί. Όπως είπε «Αναφέρεστε υποτιμητικά σε μια παράταξη που εκπροσωπεί περίπου το 16% του λαού». Για το έργο στα Αστέρια Αγριάς, επεσήμανε ότι η μελέτη ανατέθηκε από τον τότε Δήμαρχο Αγριάς κ. Παπαευθυμίου στη ΔΕΥΑΜΒ, ολοκληρώθηκε το 2010, παρουσιάστηκε  το 2013 στο Πορφυρογένειο και δεν υπήρχαν . «Αφήστε τις ύβρεις και τα νταηλίκια» είπε η κ. Οικονόμου και συνέχισε «Να εξετάσετε, αν αυτό που ζητάνε οι κάτοικοι είναι εφικτό, γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθεί το έργο».
Όσον αφορά στην των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι έχουν περάσει δύο χρόνια κι έχουν υπάρξει διαφορές στις τελεσίδικες αποφάσεις. Ωστόσο όπως τόνισε «επειδή αυτά που είπατε είναι σοβαρά, εμείς θα ζητήσουμε εγγράφως από την οικονομική υπηρεσία την πλήρη όσων είπατε. Εσείς είστε αυτοί που απολογείστε για πράξεις κι αφήστε τους εξυπνακισμούς για Σημίτη. Δεν νομίζω να έχετε παράπονα εσείς» για να δεχτεί τα γιουχαΐσματα και τις αποδοκιμασίες των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Η κ. Οικονόμου ζήτησε από τον κ. Μουλά να κρατήσει τη διαδικασία με τον Μουλά να της ζητά να κάνει εποικοδομητικό διάλογο. Απαντώντας ο κ. Θεοδώρου, έκανε λόγο για συνηθισμένη τακτική της «Επιλογής Ευθύνης» να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα κι όπως δήλωσε «Δεν πήραμε καμία απάντηση. Σχετικά με την αναφορά που έγινε επί προσωπικού, η επιχείρηση έχει 40 εργαζόμενους και αυτό που κάνετε κ. Οικονόμου δε σας τιμά. Εγώ δεν ήμουν ποτέ κρατικοδίαιτος. Δε με διορίζανε.  Τον Αύγουστο του 2014 δεν ήμασταν εμείς Δ.Α. και δεν πήραμε απόφαση για χωροθέτηση. Απολογηθείτε στον κόσμο. Σε αυτό τον χώρο θα γίνει το έργο, δε θα το ρισκάρουμε εμείς. Ψαχτείτε μεταξύ σας. Δεν αποφασίσαμε εμείς τον χώρο. Πέρασε ανεπιστρεπτί ο χρόνος που κάνατε μαγαζάκι σας το Δήμο. Κλειστές τις πόρτες του Δήμου, τις είχατε εσείς». Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Μουλά, που απευθυνόμενος προς την κ. Οικονόμου της είπε «Σήμερα χάσατε την ευκαιρία για να κάνετε μια καλή τοποθέτηση για το έργο στην Αγριά. Καλά το πήγατε αλλά το χάσατε».
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή, αν καθίστατο εφικτό, έγγραφο με νούμερα συγκεκριμένα και ποσά, ενώ για το έργο στα Αστέρια Αγριάς, σημείωσε ότι η παράταξή του είχε ζητήσει να βρεθεί άλλη εναλλακτική λύση, αλλά όπως τόνισε «εδώ έχουμε αλλαγή δεδομένου ότι βρέθηκε χέρσο οικόπεδο που άλλαξε τα δεδομένα στην πορεία. Γιατί δεν συντονίζεστε με το τοπικό συμβούλιο Αγριάς?».
Ο κ. Μιτζικός ζήτησε να δοθεί ξεκάθαρη εικόνα στους πολίτες για τον , ενώ για το έλλειμμα των 270.000 ευρώ, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή τα αποτελέσματα του πορίσματος. Ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι η ΕΔΕ δεν έχει τελειώσει κι όταν τελειώσει θα γίνει ενημέρωση, ενώ πρόσθεσε ότι  έχει κάνει αναφορά ο ίδιος στον Εισαγγελέα του έχει προσκομίσει το πόρισμα  των λογιστών κι όταν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ θα σταλούν και τα υπόλοιπα στοιχεία στον Εισαγγελέα.
"Αλιεύοντας" την είδηση