Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού από το Νοσοκομείο Βόλου
Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού από το Νοσοκομείο Βόλου

Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού από το Νοσοκομείο Βόλου

Κλοπή, με λεία ιατρικό εξοπλισμό έγινε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα, στο Γαστρεντερολογικό Ιατρείο .

Ωστόσο  ένας εργαζόμενος του Ακτινολογικού  εισήλθε εκείνη την στιγμή στο , αναγκάζοντας τον δράστη να σπάσει το τζάμι και να φύγει τρέχοντας, έχοντας αφαιρέσει δύο γαστροσκόπια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθ. και η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας, που διερευνά  την υπόθεση, η οποία έχει κοινά χαρακτηριστικά με την ληστεία που έγινε στις 15 Μαΐου, στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας, ενώ κλοπές ιατρομηχανολογικού υλικού έγιναν το ίδιο διάστημα στο Πανεπιστημίακό Νοσοκομείο της Λάρισας και το Νοσοκομείο της Λαμίας..

Για την υπόθεση έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό  η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της ς δύο γαστροσκοπίων αξίας 30.000 ευρώ από το γαστρεντερολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου , χθες στις 2.00  μ.μ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ γίνεται καταγραφή και όλων των μηχανημάτων των δύο ιατρείων.

Σύμφωνα με τον   διοικητή  του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίο  Δραμητινό η  ,  έγινε αντιληπτή όταν ακτινολόγος μπήκε στο γαστρεντερολογικό και είδε ένα άτομο να σπάει το τζάμι παραθύρου του ιατρείου και να φεύγει τρέχοντας προς την έξοδο της αιμοδοσίας.

Ο ακτινολόγος φώναξε “security, security..” αλλά τελικά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Σύμφωνα με τους  άνδρες της ασφάλειας, ο ένας δράστης είχε μαζί του σακβουαγιάζ με το οποίο μετέφερε τα ιατρικά εργαλεία που πρόλαβε να αφαιρέσει ενώ είχε και συνεργό που τον περίμενε σε κοντινή απόσταση.

Τον συνεργό είχε εντοπίσει, από ότι αντιλήφθηκε εκ των υστέρων, ένας από τους άνδρες ασφάλειας στο ισόγειο του Νοσοκομείου σε διάδρομο που είχε εικόνα του τι γινόταν και προς τα γαστρεντερολογικά ιατρεία, την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Τον ρώτησε τι περιμένει και αν χρειάζεται βοήθεια και εκείνος του απάντησε στα αγγλικά ότι περιμένει γιατρό.

Τις περιγραφές των δύο ανδρών έχουν ήδη δώσει στην αστυνομία.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Βόλου, ο κ. ανέφερε ότι εξυπηρετείται από μία εταιρεία σεκιούριτι με τρία άτομα ανά βάρδια και δύο μόνιμους υπαλλήλους του Νοσοκομείου, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα, μετά και τα κρούσματα κλοπών πορτοφολιών ασθενών αλλά και επισκεπτών, τις δολιοφθορές σε αυτοκίνητα γιατρών και προσωπικού στο υπόγειο του Νοσοκομείου και επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν.

Τέλος και ο πρόεδρος της Ένωσης γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας  Ν. Χαυτούρας έθεσε θέμα ασφάλειας  και τόνισε ότι   το Νοσοκομείο είναι αφύλακτο και γι' αυτό φταίει η υπο του ιδρύματος.

"Αλιεύοντας" την είδηση