Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες
Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η νέα υπουργική η οποία παρατείνει την ειδική τραπεζική για τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Η υπουργική δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους, που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων, να λάβουν -μέσω των καταστημάτων που λειτουργούν- επιπλέον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Ποσό 120 ευρώ θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται αλλα και οι εξωτερικού.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επιβολή ορίου μέχρι 1.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη, στο που μπορεί να μεταφέρει ένας πολίτης σε μετρητά για τα δια του στο . Ωστόσο εξετάζονται οι νομικές πτυχές του θέματος.

Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η τρέχουσα επαρκεί για τις ημερήσιες ανάγκες, όπως διαμορφώνονται μετά την επιβολή περιορισμών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δίχως την αύξηση του ELA την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο αυτό να συνεχιστεί.

Υπογραμμίζουν ότι χωρίς συμφωνία και αύξηση του ορίου του ELA είναι απίθανο τα από την Δευτέρα να δίνουν έστω τα 60 ευρώ του ημερήσιου ορίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση