Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Κλειστές από αύριο οι τράπεζες – επιβολή capital controls
Κλειστές από αύριο οι τράπεζες – επιβολή capital controls

Κλειστές από αύριο οι τράπεζες – επιβολή capital controls

 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πόγευμ η του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας και σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον καθορισμό ειδικής τραπεζικής αργίας για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τη Τρίτη 7 Ιουλίου αφού επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Αύριο Δευτέρα εκτός από τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν τα ούτε τα άλλα ηλεκτρονικά δίκτυα συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» γίνεται προσπάθεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές διευθετήσεις ώστε από την Τρίτη 30 Ιουνίου, να επαναλειτουργήσουν τα ATM, ωστόσο στελέχη τραπεζών εκφράζουν αμφιβολίες για το αν τα τρέχοντα αποθέματα ς επαρκούν να υποστηρίξουν την μερική έστω επαναλειτουργία των .

Οι τελικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες των κεφαλαιακών περιορισμών θα γίνουν γνωστές αργότερα. Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό, εκτός απροόπτου, της απαιτούμενης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ αναμένεται και νέο διάγγελμα πρωθυπουργού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται η του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τραπεζών και η του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση