Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα
Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα

Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα

Mε κλειστά επ' αόριστον τα τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα και με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων στα μπλόκα σε όλη τη χώρα σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες όσον αφορά τις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Η πιθανότητα συνάντησης με τον πρωθυπουργό απομακρύνεται τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας και σίγουρα όχι πριν από την πραγματοποίηση της γενικής απεργίας την επόμενη Πέμπτη, ενώ κεντρικό σύνθημα παραμένει η του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και συζήτηση από μηδενική βάση. Την Πέμπτη σχεδιάζεται αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας να συρρεύσουν στην πρωτεύουσα ενώ παράλληλα οι συνάδελφοί τους από τη Βόρεια Ελλάδα σχεδιάζουν να μεταβούν στη προκειμένου να συνενωθούν με τους υπόλοιπους απεργούς.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει διαύλους επικοινωνίας και να προκαλέσει ρήγμα στο μέτωπο, μέσω της ς του γραμματέα του Πάνου Ρήγα στην Ημαθία, δεν καρποφόρησε, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εσωτερικές τριβές και διαφωνίες μεταξύ των αγροτών. Αν και πολλοί αγροτοσυνδικαλιστές δεν μιλούν με τους συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα, ωστόσο κανένας δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει. Χαρακτηριστικά, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων (με το μπλόκο της ς του Βαγγέλη Μπούτα) εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «φίλους» των αγροτών που σε «συγχορδία» με τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες «ανακάλυψαν την Αμερική στο όνομα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότης». Οπως τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων, είναι οι ίδιοι που ζητούν να είναι αφορολόγητες οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις καθώς λαμβάνουν μεγάλα ποσά. Πρόκειται για αντίλογο στη θέση που εκφράστηκε από ομάδα παραγωγών (Πρωτοβουλία Αγροτών) να πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός όσων έχουν βασικά ή αποκλειστικά από αγροτική εργασία έτσι ώστε να παραμείνει ο ΟΓΑ ασφαλιστικό ταμείο αποκλειστικά για τους αγρότες.

Πάντως στα μπλόκα σε όλη τη χώρα οι αγρότες αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα κλείνουν και τις παρακαμπτηρίους.

Από χθες το πρωί στις 11 έχει διακοπεί πλήρως η είσοδος και η έξοδος των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων και έως αργά χθες το βράδυ παρέμενε άγνωστο πότε θα άνοιγε. Τα τελωνεία Καστανέων στον Εβρο και Εξοχής στη (στον Νομό Δράμας έχουν στηθεί συνολικά τρία μπλόκα) αναμενόταν να κλείσουν επίσης. Στο μπλόκο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι αγρότες προχώρησαν χθες σε κλείσιμο του δρόμου επ' αόριστον.

Στο Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία Ευζώνων (σύνορα Ελλάδας με Σκόπια) και στη Δοϊράνη, τα οποία επίσης θα κλείνουν δύο ώρες το μεσημέρι και τρεις ώρες αργά το απόγευμα. Ωστόσο τρακτέρ από άλλα μπλόκα μετακινούνταν χθες προς το τελωνείο με στόχο να ενισχυθεί ο αποκλεισμός.

Αποκλεισμός Τεμπών

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Στα διόδια των Μαλγάρων αποφασίστηκε χθες ο αποκλεισμός του δρόμου από το μεσημέρι έως και τις επτά το βράδυ χθες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση