Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας σε οχήματα
Κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας σε οχήματα

Κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας σε οχήματα

Συνολικά 738 κλήσεις για του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ) βεβαιώθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία για τον μήνα Ιανουάριο 2016.

Αναλυτικά η Δημοτική Αστυνομία για το χρονικό διάστημα από 1η έως και 31 Ιανουαρίου 2016 βεβαίωσε 99 κλήσεις για παράνομη στάθμευση – και 639 κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση – ΣΕΣ.

Υπενθυμίζεται πως οι μπορούν να προμηθεύονται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης από και περίπτερα με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης».

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (, , έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατή από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.

Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία είναι , εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία , ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Τέλος σημειώνεται πως το της Υπηρεσίας είναι από τις 7.30 π.μ. έως και 3.00 μ.μ. και το τηλέφωνο καταγγελιών είναι το: 24210-23023.

"Αλιεύοντας" την είδηση