Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας
Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις  για το Ασφαλιστικό η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας

Αποφσισμένοι ν μην υποχωρήσουν, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια του προωθούμενου προσχεδίου για το ασφαλιστικό εμφανίζονται οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της ς, που πρωτοστατούν με διάφορες δράσεις για πάνω από ένα μήνα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών ς, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, σχεδιάζει από την ερχόμενη εβδομάδα και νέες δράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι επιστημονικοί και άλλοι φορείς βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, πάνω από ένα μήνα, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους για το που αφορά το ασφαλιστικό.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές απέχουν από τα καθήκοντα τους, ζητώντας την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς.

Αντίστοιχα οι μηχανικοί της Μαγνησίας, απέχουν από επιτροπές και συμβούλια, ενώ οι εργολάβοι απέχουν από διαγωνισμούς έργων.
Επίσης, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο οι οικονομολόγοι έχουν λάβει απόφαση να μην προχωρήσουν στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ενώ οι γιατροί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμη και σε από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αν δεν αποσυρθεί η κυβερνητική πρόταση. Σημειώνεται ότι ήδη οι μικροβιολόγοι της Μαγνησίας ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας το νέο για το ασφαλιστικό:

  • Οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα – ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και τους χρηματοδότες του δημοσίου.

• Ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή την αδήλωτη και μαύρη εργασία, και τη φοροδιαφυγή γιατί αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο μέχρι σήμερα συνεπής φορολογούμενος επαγγελματίας να επιβιώσει.

• Οδηγεί σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε κλείσιμο των βιβλίων πολλών χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν πλέον ούτε κίνητρο να δουλέψουν, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα την της ανεργίας και τη μείωση των εισφορών στα ταμεία.

Ήδη η Συντονιστική Επιτροπή έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο μπλόκο των αγροτών στις Μικροθήβες με αναχώρηση στις 10.30 το πρωί μπροστά από το .

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι φορείς είχαν επισκεφθεί και πάλι το μπλόκο των αγροτών πριν από λίγο καιρό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και υποστήριξη στον αγώνα τους.

Τέλος, από τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι νέες δράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση