Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα μετά τη μη έκδοση των «οκτώ»
Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα μετά τη μη έκδοση των «οκτώ»

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα μετά τη μη έκδοση των «οκτώ»

Σε περίοδο δοκιμσίας εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές μετά την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν αντιδρά με οξείς τό στη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, απειλώντας ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση με αντίποινα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, σε αιχμηρή τοποθέτησή του, κάνει λόγο για καθυστέρηση επιστροφής των «προδοτών», αφήνοντας, παράλληλα να εννοηθεί ότι Αλέξης είχε υποσχεθεί στον ίδιο την επιστροφή των πραξικοπηματιών. Επιπλέον, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές , τονίζει ότι «η καθυστέρηση της επιστροφής φυσικά πλήττει την εμπιστοσύνη».

Σε αν μήκος κύματος, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η μη έκδοση είναι « και όχι νομική απόφαση», ενώ απειλεί ξεκάθαρα την ελληνική πλευρά με αντίποινα, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα εξετάζει ακόμη και την ακύρωση της συμφωνίας για επανεισδοχή μεταναστών.

Από την πλευρά της, η Αθήνα, στη μοναδική μέχρι στιγμής επίσημη αντίδρασή της, μέσω του Μεγάρου , τονίζει μεν ότι «οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας», προσθέτοντας, ωστόσο, πως «εντός της ς αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές». Για σοβαρό λάθος της Τουρκίας, η οποία «μετατρέπει ένα ζήτημα λειτουργίας του Κράτους Δικαίου σε πρόβλημα εξωτερικής ς», κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Πάντως, σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές υπέβαλαν νέο αίτημα για έκδοση των «οκτώ», το οποίο, ωστόσο, όπως εκτιμούν ανώτατες δικαστικές πηγές είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αποδεκτό.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση