Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κλέβουν καρπό από ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και Σούρπη
Κλέβουν καρπό από ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και Σούρπη

Κλέβουν καρπό από ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και Σούρπη

Κρούσμτ κλοπής ελιών από δένδρα σε ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και καταδικάζουν συνεταιριστές ζητώντας από τη Δασική Υπηρεσία του δήμου Αλμυρού και το της περιοχής να επέμβουν.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο πρόεδρος του Ελαιοκομικού Δασικού Κτηνοτροφικού Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού ιώργος Ζιώγας, «Δυστυχώς μαζί με την ελαιοκομική περίοδο ξεκίνησαν και οι ελαιοκάρπου στην περιοχή των δημοτικών ενοτήτων Πτελεού και ς. Αρκετοί παραγωγοί της περιοχής αντίκρισαν τα περιβόλια τους γυμνά από ελαιόκαρπο, γιατί είχαν μαζευτεί από επιτήδειους. Το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι παραγωγοί βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι και να χάνεται ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους που αφορά στην επιβίωσή τους.

Με τον νόμο 3938/31-3-2011, 61, 21 η Ελληνική Αγροφυλακή ενσωματώθηκε στη Δασική Υπηρεσία. Καλούμε την Δασική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού καθώς και το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής να εντείνουν τις ενέργειες τους, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλοπής ελαιοκάρπου.

Επίσης τα ελαιοτριβεία να είναι αρκετά επιφυλακτικά σχετικά με το ποια άτομα φέρνουν ελιές προς ελαιο και τις ποσότητες που προμηθεύουν».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση