Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΑΛΜΥΡΟΣ / Κλέβουν καρπό από ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και Σούρπη
Κλέβουν καρπό από ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και Σούρπη

Κλέβουν καρπό από ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και Σούρπη

Κρούσματα κλοπής ελιών από δένδρα σε ελαιοπερίβολα σε Πτελεό και καταδικάζουν συνεταιριστές ζητώντας από τη Δασική Υπηρεσία του δήμου Αλμυρού και το της περιοχής να επέμβουν.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο πρόεδρος του Ελαιοκομικού Δασικού Κτηνοτροφικού Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γιώργος Ζιώγας, «Δυστυχώς μαζί με την ελαιοκομική περίοδο ξεκίνησαν και οι ελαιοκάρπου στην περιοχή των δημοτικών ενοτήτων Πτελεού και Σούρπης. Αρκετοί της περιοχής αντίκρισαν τα περιβόλια τους γυμνά από ελαιόκαρπο, γιατί είχαν μαζευτεί από επιτήδειους. Το φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι και να χάνεται ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους που αφορά στην επιβίωσή τους.

Με τον νόμο 3938/31-3-2011, ΦΕΚ 61, 21 η Ελληνική Αγροφυλακή ενσωματώθηκε στη Δασική Υπηρεσία. Καλούμε την Δασική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού καθώς και το της περιοχής να εντείνουν τις ενέργειες τους, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλοπής ελαιοκάρπου.

Επίσης τα ελαιοτριβεία να είναι αρκετά επιφυλακτικά σχετικά με το ποια άτομα φέρνουν ελιές προς ελαιοποίηση και τις ποσότητες που προμηθεύουν».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

"Αλιεύοντας" την είδηση