Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κλειστό λόγω εργασιών αποξήλωσης σοβάδων σήμερα το 8ο Λύκειο Βόλου
Κλειστό λόγω εργασιών αποξήλωσης σοβάδων σήμερα το 8ο Λύκειο Βόλου

Κλειστό λόγω εργασιών αποξήλωσης σοβάδων σήμερα το 8ο Λύκειο Βόλου

Δεν έγιναν σήμερα τα μαθήματα μετά την πρώτη στο 8ο ΓΕΛ Βόλου, καθώς συνεργείο του Δήμου προχώρησε στην αποξήλωση των σοβάδων που κρεμόταν στην είσοδο του σχολείου και λόγω αυτού υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών. Έτσι αποφασίστηκε από το σύλλογο διδασκόντων να φύγουν οι μαθητές, ενώ αύριο το ωρολόγιο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Σήμερα το πρωί πήγε στο 8ο, συνεργείο του Δήμου Βόλου με καλαθοφόρο όχημα, προχωρώντας σε αποξήλωση όλων των σοβάδων που κρέμονταν στο κομμάτι μπροστά από την είσοδο του σχολείου.

Παράλληλα ο μηχανικός στην που έκανε και σε άλλα σημεία όπου εμφανίζονται παρόμοια προβλήματα, ανέφερε πως οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν να είναι εκτεταμένες, αφού υπάρχει αρκετή υγρασία, τόσο στο ταρατσάκι, όσο και γύρω από τη σκάλα.

Μάλιστα σε περίπτωση που το συνεργείο επιχειρούσε να δουλέψει και στο σημείο γύρω από τη σκάλα, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει όλη η σκάλα.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Γκούρου είναι μεγάλο, αφού εξαιτίας της υγρασίας που έχει απορροφηθεί από το κτίριο, είναι αυξημένος ο κίνδυνος να φύγουν οι σοβάδες από ολόκληρη τη νότια πλευρά του διδακτηρίου.

Για το λόγο αυτό συνέταξε τρίτο κατά σειρά έγγραφο, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το οποίο το απέστειλε στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου, ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τον καθαρισμό από τους σοβάδες, και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η μόνωση του χώρου.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν όταν ο καιρός το επιτρέψει, ενώ στο έγγραφο ζητείται να ενταχθεί το σχολείο στα έργα που πρόκειται να κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου.

Επίσης από τα νερά που συγκεντρώνονται στο ταρατσάκι του 8ου, έχει μαυρίσει το σημείο και απαιτείται και εκεί να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Η διευθύντρια, υπενθυμίζει ότι από το 2014 όταν και μπήκαν για πρώτη φορά στο κτίριο, εμφανίστηκαν προβλήματα λόγω συγκέντρωσης νερών, αλλά πλέον η κατάσταση είναι χειροτερέψει και πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το δήμο για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Τέλος τονίζει πως αύριο τα μαθήματα στο σχολείο θα γίνουν κανονικά.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση