Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην Αθήνα μεταφέρεται ο φάκελος με την σκόνη που εστάλη στο Πανεπιστήμιο
Στην Αθήνα μεταφέρεται ο φάκελος με την σκόνη που εστάλη στο Πανεπιστήμιο

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο φάκελος με την σκόνη που εστάλη στο Πανεπιστήμιο

Στο Γενικό Χημείο του Κράτους θα βρεθεί προκειμένου να εξεταστεί ο φάκελος με το άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο – πιθανώς βιομηχανική ερεθιστική ουσία -, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με χώρα αποστολής την , που προκάλεσε χθες, την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών και την εφαρμογή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών Απειλών, που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο φάκελος παραλήφθηκε από την Αστυνομία κι εστάλη στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Επιπλέον μέσα στη μέρα ή και στις επόμενες αν χρειαστεί θα ολοκληρωθούν οι στην Ασφάλεια , από τα οκτώ άτομα, τον Πρύτανη Ζήση Μαμούρη, την Αντιπρύτανη Ιωάννα Λαλιώτου, τη Γραμματέα του Πρύτανη και άλλες πέντε γυναίκες διοικητικό προσωπικό που βρίσκονταν για πάνω από οκτώ ώρες στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης κ. Μαμούρης, η Αντι κ. Λαλιώτου, η Γραμματέας του Πρύτανη και άλλες δύο γυναίκες διοικητικό προσωπικό, μεταφέρθηκαν στο προληπτικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του υ, κι αφού δεν παρουσίασαν οποιαδήποτε συμπτώματα αποχώρησαν το βράδυ.

Μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα, ο πρόεδρος των οσοκομειακών Γιατρών Π. Μαλινδρέτος, δήλωσε ότι “Το οσοκομείο τέθηκε σε ετοιμότητα κι εφαρμόστηκαν τα τοπικά μέτρα για τέτοια συμβάντα. Αποδείχτηκε ότι η ουσία δεν ήταν τοξική, ούτε επικίνδυνη για το προσωπικό και τους νοσηλευτές”, ενώ σχολιάζοντας το όλο συμβάν δήλωσε “Δεν είναι τρόπος επίλυσης αυτών οποιωνδήποτε διαφορών”.

Εν μεταξύ κλειστό ήταν σήμερα το πρωί το παραλιακό συγκρότημα “Παπαστράτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ δεν επιτρέπεται στους φοιτητές των τμημάτων που στεγάζονται στο κτίριο να μπουν για να κάνουν μαθήματα.

Το παραλιακό συγκρότημα του Π.Θ. βρίσκεται από χθες το μεσημέρι σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό φακέλου που ταχυδρομήθηκε από άγνωστο αποστολέα από την , και κρίθηκε «ύποπτος» ότι περιείχε σκόνη αδιευκρίνιστης σύνθεσης.

Από χθες το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, ο χώρος αποκλείστηκε και εφαρμόστηκε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών Απειλών, που ισχύει γι' αυτές τις περιπτώσεις.

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες, το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ απομάκρυνε τον πρύτανη, την αντιπρύτανη και τις υπαλλήλους από την Πρυτανεία και μετά την απολύμανση που τους έγινε μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο – καραντίνα του Νοσοκομείου, προληπτικά.

Από την στιγμή που δεν είχαν συμπτώματα και ήταν καλά στην υγεία τους, το βράδυ πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα τους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση