Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση μέχρι 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια
Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση μέχρι 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια

Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση μέχρι 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια

Κλειστά έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου θα παραμείνουν τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα για δύο εβδομάδες, από την Τρίτη 16 Μαρτίου, σύμφωνα με τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ίκο  Χαρδαλιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διεξαγωγή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες  να γίνεται με  τηλεκπαίδευση.

Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα τα κρούσματα, θα ήταν πολλαπλά, τόνισε ο ίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωναϊού.

Ωστόσο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε δεν έχει ληφθεί κάποια για το πώς θα ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, ενώ οι ειδικοί  ανησυχούν για το γεγονός ότι τα Λύκεια είναι κλειστά εδώ και 5,5 με 6 μήνες.

Εν τω μεταξύ, τα ειδικά σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν διά ζώσης σε όλη τη χώρα.

Κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης  θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση των επιδημικών εξάρσεων σε πέραν του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, σε περιοχές που λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους  προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 1.137 εντοπίστηκαν στην .

Στους 521 έφτασαν οι διασωληνωμένοι, με τις εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας να είναι 464.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49.

Για την κλεισίματος των σχολείων από την ερχόμενη Τρίτη, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι εξακολουθούν τα παιδιά να θεωρούνται ότι δεν αυξάνουν τα κρούσματα ωστόσο ακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα εξαιτίας των μεταλλάξεων.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά ή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ακόμη δεν έχει παρθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση.

 

Κεραμέως: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων

Η νέα εισήγηση των ειδικών δεν αποτελεί  έκπληξη, αφού ήδη από χθες η Παιδείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, προσθέτοντας πως οι παρούσες υγειονομικές συνθήκες απομακρύνουν την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ επέρριψε ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων σε όσους καλούν και συμμετέχουν στις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, η απάντησε πως υπάρχουν «διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές. Θυμίζω ότι και πέρυσι έγινε μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί φέτος. Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η χρονική χρονιά.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, η τηλεκπαίδευση προχωράει κανονικότατα, προχωράει η ύλη, η ύλη  μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη καλυφθεί. Θυμίζω ότι στην Γ' Λυκείου που ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις αρκετά νωρίς μειώσαμε σημαντικά την εξεταστέα ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση