Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κλειστά λόγω απολύμανσης τα σχολεία στον Δήμο Βόλου
Κλειστά λόγω απολύμανσης τα σχολεία στον Δήμο Βόλου

Κλειστά λόγω απολύμανσης τα σχολεία στον Δήμο Βόλου

Κλειστά, λόγω απολύμανσης θα παραμείνουν όλα τα σχολεία (αφορά και τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία), που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου Βόλου. Η απολύμανση θα γίνει από ειδικά συνεργεία την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οπότε στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 14 και 15 Μαρτίου, που ακολουθεί.

Τα ΚΑΠΗ ήδη με κυβερνητική απόφαση έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μέχρι νεοτέρας.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του παρέμβασης και αποστολής, προχωρά, για προληπτικούς λόγους, στην απολύμανση όλων των σχολικών διδακτηρίων, που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια και των κτηρίων, όπου στεγάζονται τα ΚΑΠΗ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται να περιοριστεί η διάδοση του κορωναϊού και προκειμένου να προστατευθούν, κατά το δυνατόν, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι ηλικιωμένοι πολίτες που είναι οι πιο ευάλωτοι.

Η Δημοτική Αρχή με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι έτοιμη να συμβάλει και με περαιτέρω δράσεις, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, εάν και όποτε προκύψει ανάγκη, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών.

Υπογραμμίζεται και πάλι ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι προληπτικό και δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς και για τα προληπτικά μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν για την προστασία της υγείας τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθορίστηκε η διαδρομή του περίφημου 9ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου 2020 - https://t.co/sfsTfGBYAK -

  • Σε Ιωάννινα, Οίτη και όλη την Ελλάδα συνέχισε την δράση ο ΣΔΥ Βόλου - https://t.co/IwxC5I58VW -

  • “Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ σε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη”… - https://t.co/yHqi4Bg1rT -

"Αλιεύοντας" την είδηση