Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία η Ελλάδα
Κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία η Ελλάδα

Κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία η Ελλάδα

Την αναστολή από αύριο, Δευτέρα, έως τις 15 Ιουλίου της πρόσβασης των Σέρβων υποκόων στην από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη:

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξέ επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια ».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η σερβική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκακτης ανάγκης για το , επιβάλλοντας μέτρα καραντίνας, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων.

Στην πόλη εδώ και δύο ημέρες απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των ατόμων σε κλειστούς χώρους ενώ το όριο αυτό για τους ανοιχτούς χώρους είναι 500 άτομα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού το – Σε ισχύ μέτρα περιορισμού

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε την Παρασκευή το Βελιγράδι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Στην Σερβία το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού και απεβίωσαν έξι ασθενείς. Από την της πανδημίας έχουν καταγραφεί 287 από τον κορονοϊό ενώ νόσησαν 15.195 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 418.879 δείγματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το 82% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι ενώ ο ίδιος τόνισε ότι υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πρωτεύουσας.

Σε ισχύ μέτρα περιορισμού

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ζόραν Ραντόιτσιτς, από την Παρασκευή άρχισαν να ισχύουν μέτρα περιορισμού που προσβλέπουν στην αποτροπή μετάδοσης της νόσου.

Έτσι, απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των ατόμων σε κλειστούς χώρους ενώ το όριο αυτό για τους ανοιχτούς χώρους είναι 500 άτομα. Επίσης, περιορίζεται, μέχρι τις 23:00 το βράδυ, το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών, των κέντρων διασκέδασης και των νυχτερινών κλαμπ.

Από σήμερα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιο αυστηρά, με την επιβολή προστίμων, και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους ενώ στα μέσα μεταφοράς θα περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών.

«Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα έκλεινα το Βελιγράδι και θα επέβαλα γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς   σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS), προειδοποιώντας ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιο κατάσταση.

Εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερεις πόλεις στη Σερβία βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πόλεις αυτές είναι το Κραγκούγεβατς, το Βράνιε, το Νόβι Πάζαρ και η πόλη Τούτιν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση