Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κλείνει η ΑΝΕΒΟ και απέχει ο Δήμος Βόλου από την «Πρόταση Ζωής»
Κλείνει η ΑΝΕΒΟ και απέχει ο Δήμος Βόλου από την «Πρόταση Ζωής»

Κλείνει η ΑΝΕΒΟ και απέχει ο Δήμος Βόλου από την «Πρόταση Ζωής»

Την λύση της Ανπτυξικής Εταιρίας Βόλου (ΑΝΕΒΟ) αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, ενώ κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αποχώρηση του δήμου Βόλου από μέτοχος της εταιρείας «Πρόταση Ζωής».

Για την περίπτωση της ΑΝΕΒΟ το Βόλου αποφάσισε την λύση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου (ΑΝΕΒΟ) ως μη βιώσιμη αλλά και με βάση τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή προβληματίστηκε έως ότου λάβει την απόφαση, προσπάθησε να την κάνει βιώσιμη, αλλά δεν το πέτυχε. Ανέφερε ότι ο μόνιμος υπάλληλος θα απασχοληθεί στο δήμο ενώ οι υπόλοιποι έξι εργαζόμενοι με ορισμένου χρόνου και μπλοκάκια θα μείνουν εκτός δουλειάς, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. «Ό,τι και να είναι, είναι εργαζόμενοι και σε δύσκολες εποχές. Προσπαθήσαμε με τις γνώσεις μας και τις γνωριμίες μας να την κάνουμε βιώσιμη. Αλλά οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν και τώρα θα κλείσει. Δεν μπορεί να συντηρεί έναν μόνιμο υπάλληλο από τις 11 π.μ. και μετά πάει στα τσιπουράδικα. Νομίζω όλοι συμφωνείτε ότι έπρεπε να έχει κλείσει. Επιπλέον είναι παράνομη καθώς σύμφωνα με Καλλικράτη, απαγορεύεται να λειτουργούν μονομετοχικές εταιρείες. Προσπαθήσαμε να την κάνουμε πιο λειτουργική και να προσθέσουμε εργασίες αλλά δεν ευδοκίμησε και τώρα αποφασίσαμε να έλθει σε εκκαθάριση.
Με την πρόταση συμφώνησαν οι μειοψηφίες, με τη Νατάσσα Οικονόμου να εκφράζει επιφυλάξεις για το λόγο διάλυσής της.

«Πολύ αργήσατε να την κλείσετε», επισήμανε ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός τονίζοντας ότι το έργο της ΑΝΕΒΟ μπορούν να το κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιασ. ς επισήμανε ότι η δημοτική αρχή είναι αυτή που επέμεινε να διατηρήσει την ΑΝΕΒΟ αν και δεν είχε αντικείμενο με το έργο της να μπορεί να το αναλάβει η Διεύθυνση Προγραμματισμού.

Τέλος ο Αχ. Μπέος επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μιχ. Μιτζικού ότι η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να χειριστεί το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ. Επισήμανε ότι όλα «κρέμονται σε μία κλωστή, αλλά έχουμε δουλέψει όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Πρόκειται για μία αμαρτωλή εταιρεία που δέχθηκε να γίνεται πάρτι στην πλάτη των πολιτών. Αν συμβεί κάτι είμαστε έτοιμοι πιστέψτε με. Αλλά μια και είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στα δικαστήρια, ας μην μιλήσουμε».

Για την «Πρόταση Ζωής»

Επίσης κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αποχώρηση του δήμου Βόλου από μέτοχος της εταιρείας «Πρόταση Ζωής», ενός φορέα που κρίθηκε ότι η δραστηριότητα του είναι ελάχιστη και καλύπτεται από δράσεις άλλων φορέων.

Με την πρόταση συμφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, ωστόσο επισήμανε ότι θα πρέπει ο δήμος να πληρώσεις τις εισφορές που οφείλονται από τη συμμετοχή του για τα έτη 2012 έως και 2018.

Με την απόφαση διαφώνησε ο Απ. Νάνος επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν φορείς που ασχολούνται με το θέμα των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων.

Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2017 ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου «Πρόταση Ζωής» είχε στείλει έγγραφο στον , ως εταίρος στο Δ.Σ. με το οποίο ζητούσε να τακτοποιήσει ο Δήμος τις οικονομικές του εκκρεμότητες με το συνολικό ποσό των 3.000 ευρώ για την περίοδο 2012 – 2017 και να ορίσει εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, ο , αποφάσισε να διακοπεί η συνεργασία του Δήμου με την «Πρόταση Ζωής», καθώς όπως αναφέρεται στην εισήγηση «στην πόλη μας δραστηριοποιούνται κοινωνικοί φορείς με ίδιο αντικείμενο αλλά και γενικότερα φορείς με ιδιαίτερη προσφορά προς τους πολίτες, των οποίων η δράση είναι μεγάλη και στους οποίους ο Δήμος μας συμμετέχει».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς έκανε λόγο για έναν φορέα με μηδαμινή δραστηριότητα, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Ελασσόνα, ενώ αρχικά η διάθεση των συμβούλων της ΠΕΔ ήταν να συμμετέχουν, δόθηκε στο θέμα και μετά την η απόφαση του Δ.Σ. ήταν να μη συμμετέχει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στον φορέα, καθώς προέκυψε ότι δεν είχε δράση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση