Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΚΚΕ: Υποστελεχωμένη η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα
ΚΚΕ: Υποστελεχωμένη η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα

ΚΚΕ: Υποστελεχωμένη η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα

“Οι δομές είναι ελάχιστες, υποστελεχωμένες, με ανύπαρκτο προσωπικό, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν να υπολειτουργούν τα ”. Αυτό τόνισε η Αγγελική κούσκου, Μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του , σε που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “ΠΑΡΚ” για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες που βιώνουν πιο τραγικά την πολιτική των διαρκών περικοπών και την απαράδεκτη, απάνθρωπη και εγκληματική εις βάρος τους εγκατάλειψη και στερούνται διαρκώς πολύτιμες υπηρεσίες που χρειάζονται για τις πρόσθετες ανάγκες.

Η ίδια τόνισε ότι αν η ελληνική οικογένεια έχει θιγεί από τα μέτρα, εκείνες που έχουν παιδιά με βιώνουν με πιο έντονο τρόπο τα αδιέξοδα και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο θέμα, όπως και γενικότερα αυτό της παιδείας, είναι στην πρώτη γραμμμή του ΚΚΕ. “Είναι μια στρατηγική, πολιτική κατεύθυνση και μια κατάσταση που υλοποιείται στο σύνολο της Ε.Ε. Η ειδική αγωγή έχει κόστος και θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το κόστος και εντάσσουν αυτά τα παιδιά στα γενικά , χωρίς δομές οδηγώντας τα στο περιθώριο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την Αγγελική κούσκου αφορά στη λειτουργία των δομών, στη μονιμο του προσωπικού, κανένας στα σχολεία και αυτά τίθενται ως κόκκινη γραμμή και με αγώνα, διεκδίκηση και μπορούν να επιτευχθούν.

kke1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση