Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΚΚΕ: Υποστελεχωμένη η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα
ΚΚΕ: Υποστελεχωμένη η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα

ΚΚΕ: Υποστελεχωμένη η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα

“Οι δομές είναι ελάχιστες, υποστελεχωμένες, με ανύπαρκτο προσωπικό, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν να υπολειτουργούν τα σχολεία”. Αυτό τόνισε η Αγγελική Γκούσκου, Μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “ΠΑΡΚ” για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες που βιώνουν πιο τραγικά την πολιτική των διαρκών περικοπών και την απαράδεκτη, απάνθρωπη και εγκληματική εις βάρος τους εγκατάλειψη και στερούνται διαρκώς πολύτιμες που χρειάζονται για τις πρόσθετες ανάγκες.

Η ίδια τόνισε ότι αν η ελληνική οικογένεια έχει θιγεί από τα μέτρα, εκείνες που έχουν βιώνουν με πιο έντονο τρόπο τα αδιέξοδα και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο θέμα, όπως και γενικότερα αυτό της παιδείας, είναι στην πρώτη γραμμμή του ΚΚΕ. “Είναι μια στρατηγική, πολιτική κατεύθυνση και μια κατάσταση που υλοποιείται στο σύνολο της Ε.Ε. Η ειδική αγωγή έχει κόστος και θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το κόστος και εντάσσουν αυτά τα παιδιά στα γενικά σχολεία, χωρίς δομές οδηγώντας τα στο περιθώριο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την Αγγελική Γκούσκου αφορά στη λειτουργία των δομών, στη μονιμοποίηση του προσωπικού, κανένας στα και αυτά τίθενται ως κόκκινη γραμμή και με αγώνα, διεκδίκηση και μπορούν να επιτευχθούν.

kke1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση