Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΚΚΕ: Αγώνας ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ
ΚΚΕ: Αγώνας ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ

ΚΚΕ: Αγώνας ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ

Τους κατοίκους του Βόλου, καλούν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΛΑΣ σε σημερινή συνεντευξη Τύπου, προκειμένου  να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την .

Μάλιστα ζήτησαν να οργανωθεί ο αγώνας με τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς ώστε να αποτραπεί να  μετατραπεί ο Βόλος σε αποτεφρωτήριο καυσίμων από σκουπίδια, ενώ επέρριψαν  ευθύνες στην κυβέρνηση, στην Περιφέρεια, στο Δήμο Βόλου και στις «» και ζητούν το θέμα που αποκάλυψε το ίδιο, να γίνει υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οι Κ. Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ,   Γ. Λούμας, εκπρόσωπος της ΛΑΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και Απ. Νάνος επικεφαλής της , τόνισαν έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την αδειοδότηση της κυβέρνησης, σε συνέχεια και κλιμάκωση των αδειών προηγούμενων κυβερνήσεων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς την .

«Αυτό το χρόνο επιβεβαιώθηκε ποιο είναι το περιεχόμενο της λεγόμενης «ς» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμμα, είναι , όπου οι οικογένειες για άλλη μια φορά πρέπει να θυσιάσουν μισθούς, δικαιώματα, , αλλά και την ίδια τους τη ζωή για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών. Η «ανάπτυξή» τους είναι τόσο «δίκαιη» που πηγαίνει χέρι – χέρι με τον ωμό εκβιασμό: ανεργία ή καρκίνος», επισήμαναν.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΚΕ, σ' αυτό το χρόνο επιβεβαιώθηκε ότι κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή έχουν μοιρασμέ ρόλους και πατάνε στην ίδια βάρκα, αυτή των παραχωρήσεων στην ΑΓΕΤ.

Η κυβέρνηση αυτό το χρόνο απέδειξε ότι υπερασπίζεται επιθετικά την ΑΓΕΤ, ανάμεσα στους εκβιασμούς της εταιρείας για τις θέσεις δουλειάς. Όταν το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή πέρυσι, ο Σωκράτης Φάμελλος κούναγε το δάχτυλο λέγοντας ότι όποιος διαφωνεί δε θέλει την πρόοδο, είναι «αμόρφωτος» και με την ίδια ρότα συνεχίζει όλο το χρόνο.

Η Περιφέρεια, παρά τους λεονταρισμούς του περιφερειάρχη, έχει αποδειχτεί χρήσιμος σύμμαχος της ΑΓΕΤ, επισημαίνει το ΚΚΕ που παρέπεμψε στη δήλωση του Κώστα Αγοραστού ότι «εμείς εκτελούμε το νόμο και κάνουμε ελέγχους. Μπορεί να μη μας αρέσει κάτι, αλλά δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε».

Όσον αφορά στη Δημοτική Αρχή Βόλου τονίστηκε ότι αποκαλύφθηκε πλήρως αυτό το χρόνο και ενώ πέρυσι τον Νοέμβριο διέκοψε συνεδρίαση φέροντας την Αστυνομία, μια εβδομάδα μετά αποφάσισε να προχωρήσει σε εργοστάσιο SRF/RDF για να τροφοδοτεί την ΑΓΕΤ. Φέτος δε τον Μάρτη, έκρυψε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας από συνεδρίαση για την ΑΓΕΤ που η ίδια συγκάλεσε. «Κάτω από την κατακραυγή, προχώρησε σε μια κωμική κινητοποίηση στο εργοστάσιο και επανήλθε σε μια – φιάσκο, με καλεσμένους δήθεν επιστήμονες, που τελικά αποδείχτηκαν στελέχη επιχειρήσεων που έβγαζαν κέρδη από το εμπόριο καμένων σκουπιδιών», ανέφερε ο Κώστας Στεργίου.

Τέλος, έγινε γνωστό  ότι στις 30 Μαΐου έχει εξαγγελθεί Πανελλαδική απεργία και τοπικά ανάμεσα στα αιτήματα θα μπει και αυτό της απαγόρευσης καύσης σκουπιδιών και πετ κοκ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση