Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κυβέρνηση: Κλείνουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα έως το Euroworking Group
Κυβέρνηση: Κλείνουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα έως το Euroworking Group

Κυβέρνηση: Κλείνουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα έως το Euroworking Group

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα νομοθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες επί των ζητημάτων που είναι ακόμα ανοιχτά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενώ τα εκκρεμή θέματα θα κλείσουν μέχρι την συνεδρίαση του .

Αυτό προέκυψε από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Τρίτης, με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την εισήγησή του, να αναφέρεται  στην ανάγκη της χώρας για «μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές».

Ο τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό η κυβέρνηση να γίνει απλώς φορέας υλοποίησης του μνημονίου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αλλαγές που προσδοκά η κοινωνία.

«Θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία ως κυβέρνηση που, πάρα τις δυσκολίες, αφήνει ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι «όχι να κερδίσουμε το παιχνίδι της ς, αλλά οι βαθιές αλλαγές».

Μάλιστα, ο έθεσε ως άξονες για να πετύχει η κυβέρνηση τον στόχο αυτό, τη διοικητική μεταρρύθμιση, την υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα, τις εργασιακές και την καταπολέμηση διαφθοράς.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, τόνισε:

«Αποδεικνύουμε ότι με σκληρή διαπραγμάτευση μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους, χωρίς να διακινδυνεύουμε την πορεία της χώρας και ρήξη με τους εταίρους. Το επιτυγχάνουμε μιλώντας με τους εταίρους και διαμορφώνοντας συμμαχίες».

Σημείωσε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η δεν υποχώρησε στα ανοιχτά ζητήματα («», 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση) ενώ την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε, διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup. Επιτυχία χαρακτήρισε την εκ των πραγμάτων αποσύνδεση της πρώτης ς από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία, τονίζοντας η θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στην διαπραγμάτευση Ε.Ε.- Τουρκίας για την διαχείριση της προσφυγικής ς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση