Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κουφάρια ζώων έξω από το Κυνοκομείο Γλαφυρών καταγγέλλουν οι ζωόφιλοι
Κουφάρια ζώων έξω από το Κυνοκομείο Γλαφυρών καταγγέλλουν οι ζωόφιλοι

Κουφάρια ζώων έξω από το Κυνοκομείο Γλαφυρών καταγγέλλουν οι ζωόφιλοι

Εικόνες φρίκης αντίκρισαν εκπρόσωποι της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και των Φιλοζωικών Οργανώσεων που βρέθηκαν σήμερα στο Βόλο, προκειμένου να επισκεφτούν το καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές.

Εκπρόσωποι από φιλοζωικές οργανώσεις στην μαζί με μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Βόλου μετέβη το πρωί όπως είχαν προαναγγείλει και οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν αναμενόμενς για τα μέλη τους.

Ο χώρος ήταν εγκαταλελειμμένος, υπήρχε μία , ενώ έξω από το καταφύγιο υπήρχαν κουφάρια ζώων, κόκκαλα, έντονη δυσοσμία, τρίχωμα από κι ένα σκυλί το οποίο ήταν νεκρό, σύμφωνα με τον κτηνίατρο εδώ και 24 ώρες.

Η γραμματέας της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Χρύσα Κοσκινά τόνισε: «εκπρόσωποι κι άλλων φιλοζωικών οργανώσεων μπήκαμε μέσα στο καταφύγιο, φέραμε τροφές και ρωτήσαμε την υπάλληλο πού είναι ένα μεγάλο σκυλί, δανέζικος ποιμενικός, ο οποίος ήταν υποσιτισμένος και μας είπε ότι περιφέρεται.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το βρήκαμε νεκρό. Ειδοποιήσαμε έναν κτηνίατρο ο οποίος μας είπε ότι το ζώο είναι νεκρό εδώ και 24 ώρες και μας είπε ότι πρέπει να κληθεί ο κτηνίατρος του καταφυγίου γιατί απαιτείται νεκροψία».

Σύμφωνα με την κ. Κοσκινά στο καταφύγιο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50 ζώα και η κατάστασή τους είναι φρικτή, ενώ πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι των φιλοζωικών που θα φύγουν για Αθήνα θα υιοθετήσουν κάποια ζώα και κάποια άλλα των οποίων η κατάστασή τους είναι σε δραματικό σημείο θα τα μεταφέρουν σε δικό τους κτηνίατρο, προκειμένου να τα σώσουν.

Οι φιλόζωοι κάλεσαν μάλιστα το προκειμένου αστυνομικός να καταγράψει την κατάσταση, ενώ ένταση σημειώθηκε όταν η που βρίσκονταν στο καταφύγιο δήλωσε ότι θέλει να παραδώσει τα κλειδιά, με τους φιλόζωους να δηλώνουν ότι πρέπει να τα παραδώσει στον εργοδότη της, ενώ τόνισαν ότι το όνομα της συγκεκριμένης υπαλλήλου δεν υπάρχει στη σύμβαση.

Όπως ανέφερε η κ. Κοσκινά «Στο καταφύγιο φαίνονται κι εμφανίζονται ο ανάδοχος και η πρώην σύζυγός του ως υπάλληλος. Το καταφύγιο είναι έρμαιο του καθενός. Βρέθηκαν κουφάρια τουλάχιστον 15 ζώων» και διεμήνυσε ότι οι φιλόζωοι θα απευθυνθούν σε ανώτατο δικαστήριο καθώς όπως είπε «Καλέσαμε τον Εισαγγελέα να ‘ρθει να δει και δεν ήρθε».

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων ζήτησαν από τον αστυνομικό να καταγράψει την ώρα αποχώρησής τους από το καταφύγιο και στη συνέχεια να κλείσει το καταφύγιο με λουκέτο που υπήρχε καθώς τα κλειδιά τα είχε η υπάλληλος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο του Βόλου όπου εκεί τους περίμεναν κι άλλοι εκπρόσωποι φιλοζωικών προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία στην παραλία της πόλης.

</a/DCIM102GOPRO

DCIM102GOPRO DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

DCIM102GOPRODCIM102GOPRODCIM102GOPRODCIM102GOPRODCIM102GOPRODCIM102GOPRO DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

DCIM102GOPRODCIM102GOPRODCIM102GOPRO

ΣΚΥΛΟΣ-Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Την έκφραση αυτή τη γνωρίζουν όλοι και όλες.

Δε νομίζω να υπάρχει αντίρρηση για αυτό.

 

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά η θεωρία με την πράξη απέχουν πάρα πολύ ,όσο απέχει το κυνοκομείο Γλαφυρών των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας Βόλου με την έννοια της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 που είναι σήμερα να διεκδικηθεί στη θέση Ηρώο της πόλης .
DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

 

Το πρώτο κρίμα ήταν η απουσία ,αν όχι όλων , αλλά του συνόλου των φιλόζωων που είναι πάρα πολλοί στην περιοχή μας. Στην πλειοψηφία τους εθελοντές-φιλόζωοι των Αθηνών και Θεσσαλονίκης .

 

Το δεύτερο κρίμα είναι για τις απαράδεκτες εικόνες που ζήσαμε όσοι ήμασταν σήμερα στο κυνοκομείο των Γλαφυρών.

DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

¨Νταχάου¨ όπως το αποκάλεσαν πολλοί !

DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

 

Δυστυχώς, πίσω από ψέματα και αφήνοντας το πρόβλημα να προσπεράσει έως ότου να χτυπήσει την πόρτα και εμάς, κοινωνικό έργο δε θα γίνει σωστά , έργο περίθαλψης του πιο πιστού και καλού μας φίλου !

DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

 

Πράξης ανθρώπου και μη συνειδητοποιημένων ¨αφεντικών¨ καξε να είναι ο φίλος μας και να περιπλανιέται στους δρόμους …..

DCIM102GOPRODCIM102GOPRO
Άγρια κατά πολλούς !

 

Η εικόνα που αποτυπώθηκε σήμερα αντιθέτως έδειξε ότι το σύνολο των ζώων του κυνοκομείου είναι πολύ φιλικά και ειδικότερα με τους ξένους ,ενώ οι εξαιρέσεις μάλλον από χέρι ανθρώπου μένουν μοναχικά !
DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

 

Αν αυτό πιστεύετε ότι είναι σωστό, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας !

 

Ο Βόλος,, η Ν.Ιωνία και γενικότερα η Μαγνησία, αναγνωρισμένη για το πλήθος ενάρετων ανθρώπων που την περιβάλλει ,πρέπει να παραδεχτεί το λάθος και να βελτιώσει τις συνθήκες αυτών των υπέροχων τετράποδων !
DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

 

Με το φακό του Νέα (PagasitikosNews.com)
δείχνουμε εικόνες της σημερινής κίνησης διαμαρτυρίας- περίθαλψης των εθελοντών και ευαισθητοποιημένων πολιτών που τονίζουν ότι με τη συλλογική δράση και την αγάπη μπορούν να γίνουν πολλά !

 

Από τις Γλαφυρές όπου αναζητούν σκυλιά χαμένα και Ο.Π.Κ.Ε. καραδοκούν μη σκοτωθούμε μεταξύ μας… μια βόλτα του εισαγγελέα θα έλυνε πολλές απορίες….

DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

 

 

Κείμενο-φωτογραφίες : Κώστας Καραθάνος

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση