Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κίνδυνος παραγραφής για υποθέσεις κακουργημάτων στη Μαγνησία
Κίνδυνος παραγραφής για υποθέσεις κακουργημάτων στη Μαγνησία

Κίνδυνος παραγραφής για υποθέσεις κακουργημάτων στη Μαγνησία

Ορατός είναι ο κίνδυνος να παραγραφούν σημαντικές υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και απιστίας προς την υπηρεσία στη .

Συγκεκριμένα υπάρχουν προκαταρκτικές έρευνες που παραμένουν σε εκκρεμότητα, καθώς μετά την κατάργηση του , αρμόδια για την του ελέγχου κρίθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στη συνέχεια όμως με υπουργική απόφαση η ΑΑΔΕ αναφέρθηκε ότι είναι αναρμόδια και η “καυτή πατάτα” θα περνούσε στα “χέρια” της μονάδας ελέγχων για μεγάλα , η οποία όμως δεν έχει συσταθεί ακόμα από το αρμόδιο υπουργείο.

Αρκετές υποθέσεις άρχισαν να επιστρέφονται στην Εισαγγελία του Βόλου μετά το Πάσχα και είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 20 ημέρες γύρισαν πίσω 3, παρά τον κίνδυνο ς.

Πρόκειται για που έχουν γίνει από το 2006 και φτάνουν μέχρι το 2012 και κινδυνεύουν με μετά τη συμπλήρωση 10ετίας. Ειδικότερα εμφανίζονται υποθέσεις, τόσο στο Βόλο όσο και στην υπόλοιπη , με τους εμπλεκόμε να βαρύνονται με κατηγορίες, που έχουν να κάνουν με απιστία στην υπηρεσία, ψευδείς βεβαιώσεις, παράβαση καθήκοντος και φοροδιαφυγή.

Η Εισαγγελία του Βόλου θα αποστείλει τις υποθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία, η οποία πλέον θεωρείται η καθ' ύλην αρμόδια, όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, καθώς υπάρχουν μόλις 4 υπάλληλοι στη και 10 στην Αθήνα για ολόκληρη τη χώρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση