Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κίνδυνος παραγραφής για υποθέσεις κακουργημάτων στη Μαγνησία
Κίνδυνος παραγραφής για υποθέσεις κακουργημάτων στη Μαγνησία

Κίνδυνος παραγραφής για υποθέσεις κακουργημάτων στη Μαγνησία

Ορατός είναι ο κίνδυνος να παραγραφούν σημαντικές υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και απιστίας προς την υπηρεσία στη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα υπάρχουν προκαταρκτικές έρευνες που παραμένουν σε εκκρεμότητα, καθώς μετά την κατάργηση του ΣΔΟΕ, αρμόδια για την περαίωση του ελέγχου κρίθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στη συνέχεια όμως με υπουργική απόφαση η ΑΑΔΕ αναφέρθηκε ότι είναι αναρμόδια και η «καυτή πατάτα» θα περνούσε στα «χέρια» της μονάδας ελέγχων για μεγάλα εισοδήματα, η οποία όμως δεν έχει συσταθεί ακόμα από το αρμόδιο υπουργείο.

Αρκετές υποθέσεις άρχισαν να επιστρέφονται στην Εισαγγελία του Βόλου μετά το Πάσχα και είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 20 ημέρες γύρισαν πίσω 3, παρά τον κίνδυνο παραγραφής.

Πρόκειται για αδικήματα που έχουν γίνει από το 2006 και φτάνουν μέχρι το 2012 και κινδυνεύουν με παραγραφή μετά τη συμπλήρωση 10ετίας. Ειδικότερα εμφανίζονται υποθέσεις, τόσο στο Βόλο όσο και στην υπόλοιπη Μαγνησία, με τους εμπλεκόμενους να βαρύνονται με κατηγορίες, που έχουν να κάνουν με απιστία στην υπηρεσία, ψευδείς βεβαιώσεις, παράβαση καθήκοντος και φοροδιαφυγή.

Η Εισαγγελία του Βόλου θα αποστείλει τις υποθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία, η οποία πλέον θεωρείται η καθ’ ύλην αρμόδια, όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, καθώς υπάρχουν μόλις 4 υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη και 10 στην Αθήνα για ολόκληρη τη χώρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόσκαιρη επιδείνωση καιρού το Σαββατοκύριακο - https://t.co/UkHwhlmbQp -

  • Τρία βραβεία απέσπασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα GREEK TRAVEL AWARDS στη Στοκχόλμη - https://t.co/Mqs4kLpsAs -

  • Οι πρώτοι 65 σύμβουλοι Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον Μιχ. Μιτζικό - https://t.co/e44jw6FsZl -

"Αλιεύοντας" την είδηση