Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου!
Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου!

Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου!

Ξέφυγε βολή άρματος μάχης και σκότωσε επτά γίδια

Τον χάρο με τα μάτια του είδες χθες το απόγευμα ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή των Γλαφυρών, όταν ενώ έβοσκε τα γίδια του στην περιοχή, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο βολής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είδε να σκάει μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά του ένα «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου, το οποίο σκότωσε επτά από τα του και έκανε άλλα εννέα να φύγουν από το σημείο τρομαγμένα!

Το , που παραλίγο να μεταβληθεί σε έγινε στις 6.30 χθες το απόγευμα στο πεδίο βολής και ασκήσεων των Γλαφυρών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες της 32 Ταξιαρχίας με πραγματικά πυρά.

Την της άσκησης κάτω από συνθήκες που διερευνά ο Στρατός, ένα βλήμα πυροβόλου άρματος μάχης ξέφυγε μερικά χιλιόμετρα εκτός του πεδίου βολής και κατευθύνθηκε στο βοσκότοπο «Μεγαβούνι» όπου ο έβοσκε τα γίδια του. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο ήταν το βλήμα να περάσει σφυρίζοντας μερικά μέτρα δίπλα του και τελικά να σκάσει σε απόσταση περίπου 70 μ.

Η έκρηξη ήταν δυνατή, άνοιξε κρατήρα στο έδαφος και από τα θραύσματα βρήκαν ακαριαία τον θάνατο επτά γίδια που έβοσκαν κοντά στο σημείο, ενώ άλλα εννέα τρόμαξαν από τον δυνατό θόρυβο και εξαφανίστηκαν.

Όπως ήταν φυσικό, μεγάλη τρομάρα πήρε και ο κτηνοτρόφος, που αν βρισκόταν μερικά μέτρα παραπέρα, ή το βλήμα έβρισκε εμπόδιο όταν πέρασε πολύ κοντά του, η κατάληξη θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ίδιο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, φαίνεται να τον έσωσε το από φίλο του που έγινε την του ατυχήματος και καθυστέρησε να πάει κοντά στα ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κτηνοτρόφος θα αποζημιωθεί για τα ζώα που έχασε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση