Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου!
Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου!

Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου!

Ξέφυγε βολή άρματος μάχης και σκότωσε επτά γίδια

Τον χάρο με τα μάτια του είδες χθες το απόγευμα ένας 40χρονος στην περιοχή των Γλαφυρών, όταν ενώ έβοσκε τα γίδια του στην περιοχή, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο βολής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είδε να σκάει μερικές εκατοντάδες μακριά του ένα «αδέσποτο» βλήμα πυροβόλου, το οποίο σκότωσε επτά από τα του και έκανε άλλα εννέα να φύγουν από το σημείο τρομαγμένα!

Το , που παραλίγο να μεταβληθεί σε τραγωδία έγινε στις 6.30 χθες το απόγευμα στο πεδίο βολής και ασκήσεων των Γλαφυρών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες της 32 Ταξιαρχίας με πραγματικά πυρά.

Την της άσκησης κάτω από συνθήκες που διερευνά ο Στρατός, ένα βλήμα πυροβόλου άρματος μάχης ξέφυγε μερικά χιλιόμετρα εκτός του πεδίου βολής και κατευθύνθηκε στο βοσκότοπο «Μεγαβούνι» όπου ο 40χρονος έβοσκε τα γίδια του. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο ήταν το βλήμα να περάσει σφυρίζοντας μερικά δίπλα του και τελικά να σκάσει σε απόσταση περίπου 70 μ.

Η ήταν δυνατή, άνοιξε κρατήρα στο έδαφος και από τα θραύσματα βρήκαν ακαριαία τον θάνατο επτά γίδια που έβοσκαν κοντά στο σημείο, ενώ άλλα εννέα τρόμαξαν από τον δυνατό θόρυβο και εξαφανίστηκαν.

Όπως ήταν φυσικό, μεγάλη τρομάρα πήρε και ο , που αν βρισκόταν μερικά μέτρα παραπέρα, ή το βλήμα έβρισκε εμπόδιο όταν πέρασε πολύ κοντά του, η κατάληξη θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ίδιο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, φαίνεται να τον έσωσε το από φίλο του που έγινε την του ατυχήματος και καθυστέρησε να πάει κοντά στα ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κτηνοτρόφος θα αποζημιωθεί για τα ζώα που έχασε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

  • Μεταφορά από τον προβλήτα 1 στον προβλήτα 3 η διακίνηση #σκραπ στο λιμάνι του Βόλου #σκραπ - https://t.co/YuejjMtz1U -

  • Πέντε συλλήψεις για παράβαση του  ΚΟΚ από το Λιμεναρχείο Βόλου  #λιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/04yt8UdCv9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση