Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κερδίζει έδαφος η Αριστερή Πλατφόρμα
Κερδίζει έδαφος η Αριστερή Πλατφόρμα

Κερδίζει έδαφος η Αριστερή Πλατφόρμα

Τα συμπαγή χαρακτηριστικά της επιβεβαίωσε η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η παράταξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη έστειλε σαφές μήνυμα προς την προεδρική πλειοψηφία ότι διατηρεί ανεπηρέαστη τη δύναμή της στα κομματικά όργανα και, μάλιστα, καταγράφει και κέρδη, καθώς, όπως παραδέχονται και στελέχη της πλειοψηφίας, η Πλατφόρμα είναι ο κερδισμένος της μοναδικής οργανωμένης μετακίνησης εντός του κομματικού σχηματισμού τους τελευταίους μήνες, αυτής της ΚΟΕ.

Η ομάδα του Ρούντι Ρινάλντι κατέστησε σαφές ότι πλέον συμπλέει με την πλευρά Λαφαζάνη και έχει εγκαταλείψει την προεδρική πλειοψηφία, συνυπογράφοντας την πρόταση της Πλατφόρμας, η οποία, ακριβώς λόγω της υποστήριξης από την ΚΟΕ, κατατέθηκε ως πρόταση της Αριστερής Πτέρυγας. Η πρόταση αυτή στη σχετική ψηφοφορία επέτυχε ένα εντυπωσιακό 44% επί των ψηφισάντων, καθώς υπερψηφίστηκε από 75 μέλη της Κ.Ε., με 95 να καταψηφίζουν. Επί του συνόλου των 201 μελών της Κ.Ε., ωστόσο, αποτυπώνεται ότι η Πλατφόρμα διατηρεί τη δύναμή της, ενισχυμένη από την ΚΟΕ, φθάνοντας το 37%.

Η πρόταση της Αριστερής Πτέρυγας καλεί την να επιλέξει τη ρήξη, εφόσον συνεχιστεί από την πλευρά των εταίρων «η ίδια εκβιαστική τακτική». «Η οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα “πνίξει” τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της», επισημαίνεται στο κείμενο.

Παράλληλα, τίθεται θέμα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, ζήτημα που έθιξε στην ομιλία του και ο κ. Λαφαζάνης. «Η οφείλει να αντικρούσει την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, οι οποίοι κατατρομοκρατούν τον λαό με την απόλυτη καταστροφή που, υποτίθεται, θα επιφέρουν η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη», αναφέρεται.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση