Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Με κενά και κτιριολογικά προβλήματα το πρώτο “κουδούνι” στα Δημοτικά
Με κενά και κτιριολογικά προβλήματα το πρώτο “κουδούνι” στα Δημοτικά

Με κενά και κτιριολογικά προβλήματα το πρώτο “κουδούνι” στα Δημοτικά

Με 25 κενά εκπαιδευτικών και κτιριακά προβλήματα ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, όπου θα φοιτήσουν τα 20.068 «πρωτάκια».

Η επίσημη τελετή αγιασμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έγινε στο συγκρότημα του 18ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, επί της οδού Λαρίσης, συγκρότημα που είναι παλιό και αντιμετωπίζει προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις πλάκες των ορόφων ξεκολλούν και πέφτουν σοβάδες, φαίνονται τα σίδερα μέσα από το μπετόν, ενώ η σκεπή του σχολείου βάζει νερά από δύο σημεία και απαιτείται να γίνουν εργασίες συντήρησης στο σχολικό συγκρότημα.

Η υφ Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ως αρμόδια για θέματα μεταφορών, εξήγγειλε από τέλος του μήνα τη λειτουργία πλατφόρμας οδικής ασφάλειας για όλους τους πολίτες και τόνισε ότι υπάρχει συν με το υπουργείο παιδείας για εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος e-drive academy, με στόχο να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα ο αριθμός των οποίος είναι πολύ μεγάλος.

Αρμοδιότητα της υφυπουργού είναι το κομμάτι μεταφορών και το υπουργείο έχει ετοιμάσει μια πλατφόρμα (help desk), που αναφέρεται στην οδική ασφάλεια και περιλαμβάνει διάφορα από παιχνίδια μέχρι ερωτήσεις και απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των πολιτών και στα παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την κα. Χρυσοβελώνη, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η πλατφόρμα να ανέβει συνολικά για να έχει πρόσβαση ο καθένας και στη συνέχεια θα γίνει ανά κατηγορία πολιτών και για τους μαθητές, σε πρώτη φάση διαμαθησιακά και στη συνέχεια, προγραμματίζεται με το υπουργείο Παιδείας, να γίνει αυτοτελές μάθημα, διότι στη χώρα μας οι δείκτες των ατυχημάτων είναι πάρα πολύ υψηλοί και δεν μπορούμε να θέλουμε να αποκτήσουμε δίπλωμα οδήγησης στα 16, αν δεν έχουμε εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση.

«Νομίζω ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά από τις αρχές του Οκτώβρη, ενώ αναμένουμε την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου», σημείωσε η υφυπουργός.

Η αεριφερεάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις σχολικές μεταφορές και, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν και οι μεταφορές, προϋπολογισμού 3,5 εκ. € για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την αεριφερειάρχη πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ. € για δύο χρόνια, ενώ από τα 175 δρομολόγια (λεωφορείων και ταξί), τα 16 ήταν άγονα και θα γίνει .

Η ίδια ευχήθηκε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους να έχουν μια καλή σχολική χρονιά και να είναι υγιείς.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγησίας Γιώργος Πολύζος είπε ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας σχολικής χρονιάς, που ξεκινάει με πολλά νέα πράγματα, όπως το Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο, το νέο Ενιαίο .

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά έχουμε την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά», τόνισε και διαβεβαίωσε ότι λειτουργούν όλα τα σχολειά κανονικά, οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν είναι ειδικοτήτων και ελάχιστοι, οπότε δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα.

Τα κενά εκπαιδευτικών είναι 10 στην πληροφορική, δύο Γερμανικών, ενώ 12 κενά υπάρχουν στην ειδική αγωγή, σύμφωνα με στοιχεία της Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Γιώργος Βλιώρας πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους, υγεία και δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, στα δύο χρόνια που ανέλαβε τις τύχες του Δήμου, έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά στη σχολική κοινότητα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται επιλύονται στο μέτρο του δυνατού και στις δυνατότητες που υπάρχουν από οικονομικής ς.

Αναφερόμενος σε συντηρήσεις σχολικών μονάδων, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δήλωσε ότι έγιναν κάποιες και αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες και σύντομα θα λυθούν όποια προβλήματα είχαν επισημανθεί. Οτιδήποτε δε προκύπτει ο θα είναι πάνω από το πρόβλημα και θα δίνει λύσεις, τόνισε.

Προβληματίζει ο υποσιτισμός

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου Ηλ.Κουτσερής ευχήθηκε η να είναι καλύτερη απ' ότι οι προηγούμενες και πρόσθεσε ότι η Ένωση θα είναι αρωγός σε κάθε σχολική κοινότητα και όπου υπάρχουν προβλήματα, προσπαθώντας να δώσει περισσότερες λύσεις, όπως και τα όνειρα των παιδιών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολο σε ότι έχει να κάνει με τα κενά, που θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και με το θέμα του υποσιτισμού που έχει εντοπιστεί. «Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος κάνουν προσπάθεια, οι Σύλλογοι, η Εκκλησία και άλλοι τοπικοί φορείς, προσπαθώντας να το αντιμετωπίσουν», τόνισε.

Για τα προβλήματα στο κτιριακό, ο κ. Κουτσερής είπε ότι υπάρχουν και όσες προσπάθειες κι αν έγιναν μέσω των Συλλόγων και των Διευθύνσεων να αναδειχτούν και να αναζητηθούν λύσεις, οι λύσεις αυτές δεν έχουν δοθεί. Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχουν και οικονομικές δυσκολίες και έλλειψη προσωπικό από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αλλά η Ένωση Γονέων δε θα σταματήσει να πιέζει για το καλύτερο δυνατό στα σχολεία.

agiasmos7-1agiasmos5agiasmos4-1agiasmossxoleia-agiasmosagiasmos7-2agiasmos8

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση