Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κεκλεισμένων θυρών, χωρίς πιστούς γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος
Κεκλεισμένων θυρών, χωρίς πιστούς γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος

Κεκλεισμένων θυρών, χωρίς πιστούς γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος

Κεκλεισμένων των θυρών κι χωρίς πιστούς στους νούς, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί, γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή η εορτή του πολιούχου του Βόλου Αγίου ικολάου.

 

O «Πανηγυρικός» Εσπερινός της «εορτής», τελέστηκε χοροστατούντος του μητροπολίτου   Ιγνατίου, τον οποίον πλαισίωσαν οι ιερείς του ναού, με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος  κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ο ομιλητής,  μίλησε για τον ιατρό των νοσούντων, τον λυτρωτή των κινδυνευόντων, τον προστάτη των αμαρτωλών, τον θησαυρό των πενήτων, τον παρηγορητή των θλιβομένων, τον συνοδοιπόρο των οδοιπορούντων, των κυβερνήτη των ναυτικών, τον Άγιο της πραότητας και της ταπείνωσης, αλλά και της παρρησίας και του απαράμιλλου θάρρους.

Ανήμερα της «εορτής» τελέστηκε η «πανηγυρική» , ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε εντός του αού η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στο τέλος της οποίας ο επίσκοπος απευθύνθηκε  στον ακουσίως απουσιάζοντα λαό .

Οι Βολιώτες πειθάρχησαν στις συστάσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και δεν πήγαν στους ναούς, ενώ οι της Αστυνομίας απέτρεψαν τη πιστών που είχε προαναγγελθεί στον ναό Αγ. Νικολάου ς.

Η Αστυνομία, βάσει εντολών, πήρε μέτρα περιμετρικά του Αγ. Νικολάου Βόλου, αλλά και στον ναό της ς, όπου έγιναν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα και από αύριο θα μπορούν οι πιστοί μεμονωμένα να τος επισκέπτονται προκειμένου να προσευχηθούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση