Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Και νέο πακέτο προαπαιτουμένων στη Βουλή
Και νέο πακέτο προαπαιτουμένων στη Βουλή

Και νέο πακέτο προαπαιτουμένων στη Βουλή

Αντιμέτωπη με εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης φέρεται να βρίσκεται η .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εργασίας, είχαν, νωρίτερα, σύσκεψη με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του , κατά τη διάρκεια της οποίας φέρονται να επεσήμαναν ότι υπάρχει ένα πακέτο μέτρων – προαπαιτούμενων τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν κατεπειγόντως, και συγκεκριμένα μέχρι την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

Χωρίς να έχει καταστεί σαφές το περιεχόμενο των διατάξεων και τι ακριβώς αφορούν, σύμφωνα με τις ίδιες , κατά τη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης εξετάστηκαν και η διαδικασία ψήφισης των μέτρων, που εκ των πραγμάτων θα αποτελέσει δοκιμασία για τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Κι αυτό διότι πολύ πρόσφατα ψηφίστηκε ένα βαρύ πακέτο μέτρων, την ίδια ώρα που το αφήγημα περί ελάφρυνσης του χρέους και οι σχετικές προσδοκίες της κυβέρνησης για άμεση και καθαρή λύση μοιάζουν να εξανεμίζονται.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές , το Α' σενάριο προβλέπει την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, ώστε αυτό να ψηφιστεί μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Ωστόσο, επειδή μία τέτοια διαδικασία αναμένεται να είναι πολιτικώς επώδυνη για την και, κατά πληροφορίες, αντιμέτωπη με τον εκνευρισμό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, η κυβέρνηση εξετάζει και το ακόλουθο σενάριο: να καταθέσει το πλήθος των μέτρων ως σε άσχετο που συζητείται την Παρασκευή ώστε οι διατάξεις να ψηφιστούν το ταχύτερο δυνατό και με το μικρότερο ίσως επικοινωνιακό αντίκτυπο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση