Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Και η Σκιάθος στα νησιά που καταργείται από 1η Οκτωβρίου ο μειωμένος ΦΠΑ
Και η Σκιάθος στα νησιά που καταργείται από 1η Οκτωβρίου ο μειωμένος ΦΠΑ

Και η Σκιάθος στα νησιά που καταργείται από 1η Οκτωβρίου ο μειωμένος ΦΠΑ

Τα νησιά στα οποία καταργείται από την 1η Οκτωβρίου ο μειωμένος συντελεστής κατά 30% στον ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για έξι συνολικά νησιά και συγκεκριμένα την Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο και την Σκιάθο. όπου θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται για μια «εξέλιξη που αποτελεί για την κυβέρνηση πολιτική αναγκαιότητα (και όχι επιλογή) που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς και βασικό στάδιο για να προχωρήσει η αξιολόγηση και τα επόμενα βήματα».

Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών προσθέτει ότι «τα προβλήματα των νησιών αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλούς τομείς» και επισημαίνει ότι όπως έχει συμφωνηθεί (από τον Ιούλιο 2015, στις προαπαιτούμενες δράσεις) οι αυξήσεις των συντελεστών θα αναθεωρηθούν το 2016, με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα από την φοροδιαφυγή, θα είναι μεγαλύτερα από τα προϋπολογισθέντα». Μάλιστα το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι «όλο το οικονομικό επιτελείο επικεντρώνει στην κατεύθυνση αυτή τις προσπάθειές του».

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι θα θεσπιστούν κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην φορολογία εισοδήματος, για την των κατοίκων εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι οι φορολογικοί έλεγχοι στην τουριστική περίοδο, δημιουργούν ένα νέο φορολογικό τοπίο, τα έσοδα του οποίου θα επιτρέψουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ανακουφίσουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τέλος την επιλογή των προαναφερόμενων νησιών, αυτή έγινε με μετρήσιμα, ενιαία και διαφανή κριτήρια, όπως θα γίνει και για τις άλλες δύο ομάδες νησιών (από 1.6.2016 και 1.1.2017). Τα απομακρυσμένα νησιά θα μπουν στην τελευταία ομάδα.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Ρόδος με βάση κριτήρια όπως ο πληθυσμός (115.490) και οι αφίξεις τουριστών το 2014 που ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση