Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » …Και εγένετο συμφωνία
…Και εγένετο συμφωνία

…Και εγένετο συμφωνία

Σε συμφωνί κτέληξαν Ελλάδα και δανειστές μετά από 17 ώρες συζητήσεων στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης και έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων.

“Δεν υπάρχει ” δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ ιουνκέρ, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έκανε λόγο για “εποικοδομητική στάση” της Αθήνας, η οποία βοήθησε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, ερούν Νταισελμπλουμ, δήλωσε ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν πρέπει να ψηφιστούν το ταχύτερο δυνατόν απο την ελληνική κι αν αυτό συμβεί την Τρίτη και την Τετάρτη, τότε το Eurogroup θα μπορέσει να συνεδριάσει την τετάρτη και τα άλλα εθνικά κοινοβούλια θα μπορέσουν να δώσουν την έγκρισή τους για το τρίτο πακέτο στήριξης.

Σε ότι αφορά το ταμείο των 50 δισ. ο κ. Νταισελμπλουμ δήλωσε ότι θα ιδρυθεί και θα έχει ως έδρα την Αθήνα και όχι το , όπως είχε αρχικά προταθεί. Η διακυβέρνησή του θα γίνεται απο συμβούλιο ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων. Το ταμείο αυτό θα χρησιμοποιηθεί κατά 50% για την αποπληρωμή μέρους του χρέους και 50% για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επενδύσεις.

Η γερμανίδα καγκελάριος, Α. , μιλώντας αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι πρέπει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα έως 15 Ιουλίου – δηλαδή ΦΠΑ, συνταξιοδοτικό, την ανεξρτησία της Στατιστικής Αρχής, τα , το σύστημα για την επαναλειτουργία των τραπεζών και αλλαγές στον κώδικα δημόσιας διοίκησης.

“Η Ελλάδα πρέπει να αναιρέσει όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. .

πηγή

kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση