Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / …Και εγένετο συμφωνία
…Και εγένετο συμφωνία

…Και εγένετο συμφωνία

Σε συμφωνία κατέληξαν και μετά από 17 ώρες συζητήσεων στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης και έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων.

“Δεν υπάρχει ” δήλωσε ο πρόεδρος της , Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έκανε λόγο για “εποικοδομητική στάση” της Αθήνας, η οποία βοήθησε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος του , Γερούν Νταισελμπλουμ, δήλωσε ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν πρέπει να ψηφιστούν το ταχύτερο δυνατόν απο την ελληνική Βουλή κι αν αυτό συμβεί την Τρίτη και την Τετάρτη, τότε το θα μπορέσει να συνεδριάσει την τετάρτη και τα άλλα εθνικά κοινοβούλια θα μπορέσουν να δώσουν την έγκρισή τους για το τρίτο πακέτο στήριξης.

Σε ότι αφορά το ταμείο των 50 δισ. ο κ. Νταισελμπλουμ δήλωσε ότι θα ιδρυθεί και θα έχει ως έδρα την Αθήνα και όχι το Λουξεμβούργο, όπως είχε αρχικά προταθεί. Η διακυβέρνησή του θα γίνεται απο συμβούλιο ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων. Το ταμείο αυτό θα χρησιμοποιηθεί κατά 50% για την αποπληρωμή μέρους του χρέους και 50% για την και επενδύσεις.

Η γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, μιλώντας αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι πρέπει να ψηφιστούν τα έως 15 Ιουλίου – δηλαδή ΦΠΑ, συνταξιοδοτικό, την ανεξρτησία της Στατιστικής Αρχής, τα εργασιακά, το σύστημα για την επαναλειτουργία των τραπεζών και στον κώδικα δημόσιας διοίκησης.

“Η πρέπει να αναιρέσει όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

πηγή

kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση