Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος: Στο 6,5% η εισφορά για τα «μπλοκάκια»
Κατρούγκαλος: Στο 6,5% η εισφορά για τα «μπλοκάκια»

Κατρούγκαλος: Στο 6,5% η εισφορά για τα «μπλοκάκια»

Ανοικτός σε διορθώσεις και βελτιωτικές κινήσεις σε διατάξεις όπως αυτές που αφορούν στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων εμφανίστηκε ο Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε τύπου που έδωσε το πρωί. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι στους απασχολούμενους που αμείβονται με «μπλοκάκι» θα προβλεφθεί εισφορά εργοδότη 13,5% ώστε οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν μόνο 6,5% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τρία χρόνια, , ίσως και νέοι , να έχουν χαμηλό κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα. Συγκεκριμένα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κατώτερο εισόδημα επί του οποίου θα μπορεί να ασφαλίζεται κάποιος θα είναι το 80% του κατώτατου μισθού, ήτοι 468 ευρώ το μήνα, όπως ισχύει και για τους αγρότες. Στην πράξη, η κατώτατη εισφορά θα ανέρχεται σε 93 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, εξετάζεται η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης των δικηγόρων και του εφάπαξ στην κύρια .
Για τους δημοσιογράφους, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως δίνεται μάχη με τους θεσμούς προκειμένου να πειστούν ότι το αγγελιόσημο  είναι οιονεί ασφαλιστική εισφορά ώστε να συνεχίσει να εισπράττεται και επανέλαβε ότι  η “προσωπική διαφορά” που θα προκύψει με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης θα διατηρηθεί μέχρι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις και νέες συντάξεις εξομοιωθούν.

Να σημειωθεί ότι ο Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα βρεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στο κουαρτέτο των δανειστών Ντ. Κοστέλο, προκειμένου να αναλύσουν τις θέσεις τους για την ελληνική , στο τέλος του μήνα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

"Αλιεύοντας" την είδηση