Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο
Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Με οχτώ συνολικά μηχανήματα, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και B. Σποράδων, επιχειρεί στον Δήμο ς -Μουρεσίου να κρατήσει ανοιχτό το της περιοχής, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου, αλλά και από τη συνεχιζόμενη στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Τέσσερα μηχανήματα και ένας φορτωτής επιχειρούν συνεχώς και μετακινούν και κατολισθητικό υλικό από το ,
προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με .

Τρία εξ' αυτών βρίσκονται στην είσοδο της ς όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κατολίσθηση, ενώ άλλα τρία μηχανήματα έχουν ριχθεί στη μάχη του αποχιονισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και με την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων επιχείρησε με εκχιονιστικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό και με ειδικά μηχανήματα για την απομάκρυνση κατολισθητικού υλικού από τμήματα του οδικού δικτύου στο Δήμο Ζς- Μουρεσίου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη «το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, με έντονη βροχόπτωση, αλλά και χιονόπτωση.

Με το απαραίτητο μηχανολογικό και ανθρώπινο δυναμικό βρισκόμαστε στο Δήμο Ζς- Μουρεσίου που πλήττεται περισσότερο από τις κατολισθήσεις και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε συνεργασία με τον δήμαρχο να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Τα μηχανήματα των Υπηρεσιών μας θα μείνουν στην περιοχή για όσο χρειασθεί και μέχρι να κοπάσουν τα έντονα ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση