Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο
Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Με οχτώ συνολικά μηχανήματα, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και B. Σποράδων, επιχειρεί στον Δήμο να κρατήσει ανοιχτό το της περιοχής, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τις συνεχείς και έντονες του τελευταίου εικοσιτετραώρου, αλλά και από τη συνεχιζόμενη στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Τέσσερα μηχανήματα και ένας επιχειρούν συνεχώς και μετακινούν βράχια και κατολισθητικό υλικό από το ,
προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με ασφάλεια.

Τρία εξ' αυτών βρίσκονται στην είσοδο της Ζαγοράς όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κατολίσθηση, ενώ άλλα τρία μηχανήματα έχουν ριχθεί στη μάχη του αποχιονισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και με την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων επιχείρησε με εκχιονιστικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό και με ειδικά μηχανήματα για την απομάκρυνση κατολισθητικού υλικού από τμήματα του οδικού δικτύου στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Σύμφωνα με την αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  «το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, με έντονη βροχόπτωση, αλλά και .

Με το απαραίτητο μηχανολογικό και ανθρώπινο δυναμικό βρισκόμαστε στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου που πλήττεται περισσότερο από τις κατολισθήσεις και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε συνεργασία με τον δήμαρχο να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Τα μηχανήματα των Υπηρεσιών μας θα μείνουν στην περιοχή για όσο χρειασθεί και μέχρι να κοπάσουν τα ».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση