Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο
Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Με οχτώ συνολικά μηχανήματα, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και B. Σποράδων, επιχειρεί στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου, αλλά και από τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Τέσσερα μηχανήματα και ένας φορτωτής επιχειρούν συνεχώς και μετακινούν βράχια και κατολισθητικό υλικό από το οδικό δίκτυο,
προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με ασφάλεια.

Τρία εξ’ αυτών βρίσκονται στην είσοδο της Ζαγοράς όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κατολίσθηση, ενώ άλλα τρία μηχανήματα έχουν ριχθεί στη μάχη του αποχιονισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και με την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων επιχείρησε με εκχιονιστικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό και με ειδικά μηχανήματα για την απομάκρυνση κατολισθητικού υλικού από τμήματα του οδικού δικτύου στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη «το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, με έντονη βροχόπτωση, αλλά και χιονόπτωση.

Με το απαραίτητο μηχανολογικό και ανθρώπινο δυναμικό βρισκόμαστε στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου που πλήττεται περισσότερο από τις κατολισθήσεις και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε συνεργασία με τον δήμαρχο να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Τα μηχανήματα των Υπηρεσιών μας θα μείνουν στην περιοχή για όσο χρειασθεί και μέχρι να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

"Αλιεύοντας" την είδηση