Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καθυστέρηση στην απόφαση για την παροχή άδειας στον Δ. Κουφοντίνα
Καθυστέρηση στην απόφαση για την παροχή άδειας στον Δ. Κουφοντίνα

Καθυστέρηση στην απόφαση για την παροχή άδειας στον Δ. Κουφοντίνα

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί τελικά η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εκτέλεσης Πλημμελειοδικών Βόλου, σχετικά με την ή την απόρριψη του αιτήματος για την χορήγηση τετραήμερης άδειας, συν δυο ημέρες οδοιπορικά, στον βαρυποινίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χθες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι τρεις δικαστές που θα βγάλουν την απόφαση συνεδρίασαν, χωρίς όμως να καταλήξουν ακόμα κάπου, κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Ο βαρυποινίτης ζητούσε να λάβει άδεια η οποία θα ξεκινούσε από σήμερα 27 του μήνα.

Ο αρχιεκτελεστής της 17ης Νοέμβρη υπέβαλε πριν δύο περίπου εβδομάδες για τέταρτη φορά αίτημα για να του δοθεί η καθιερωμένη άδεια, από τον Αύγουστο, όταν και μετήχθη από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Σημειώνεται πως από την αρχή της κράτησης του πέρασε την πόρτα των φυλακών για λίγες ημέρες συνολικά έξι φορές.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου το αίτημα του εξετάστηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών, το οποίο το ενέκρινε κατά πλειοψηφία, αφού ο εισαγγελέας υπηρεσίας των φυλακών αποφάσισε να μην δώσει την του, και την περασμένη εβδομάδα προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να πάρει αυτό την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάποιες δηλώσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα και ορισμένες απόψεις που εξακολουθεί να εκφράζει περί ιδεολογικών ζητημάτων, οδηγήσαν τον εισαγγελέα να εκφράσει τη διαφωνία του για την παροχή νέας άδειας.

Μετά από τη διαφωνία του εισαγγελέα ο βαρυποινίτης πληροφορήθηκε το ζήτημα που προέκυψε, και την περασμένη Πέμπτη, υπέβαλλε αίτηση να προσέλθει στο Τριμελές Συμβούλιο, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει κατά της ένστασης του λειτουργού της δικαιοσύνης.

Ο πειθαρχικός κώδικας δεν προβλέπει την φυσική παρουσία του κρατούμενου στο συμβούλιο, εκτός αν κρίνει κατ’ εξαίρεση ότι συντρέχουν λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο.

Έτσι την περασμένη Πέμπτη γύρω στις 12:45 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την πόρτα του γραφείου της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου και παρέμεινε εκεί για διάστημα περίπου 50 λεπτών, εκφράζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, τις απόψεις του για ποιο λόγο θα πρέπει να εγκριθεί τελικά η άδεια του.

Επίσης υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο είναι δικαίωμα του η παροχή τετραήμερης άδειας κάθε δύο μήνες.

Τονίζεται πως για την παροχή άδειας θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 60 ημέρες από την προηγούμενη, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε περίπτωση που εγκριθεί τελικά, να μην δοθούν οι δύο επιπλέον ημέρες για οδοιπορικά, καθώς μετά τη παράκαμψη του «πετάλου του Μαλιακού» έχει μειωθεί η χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποτελείται από τρία μέλη, που θα κρίνουν την έκβαση του αιτήματος του Δημ. Κουφοντίνα, και συγκεκριμένα από την πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου και δύο πρωτοδίκες δικαστές, οι οποίοι θα εκδώσουν βούλευμα σχετικά με την υπόθεση.

Παράλληλα παρίσταται και ο εισαγγελέας ο οποίος δεν ψηφίζει, αλλά εκφράζει την για το ζήτημα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση