Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Εντός ημερών η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα
Εντός ημερών η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα

Εντός ημερών η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το αίτημα παροχής τακτικής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει την που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα λόγω του εισαγγελικού βέτο στην αίτηση που υπέβαλε.

Στο μεταξύ ο υπέβαλε στο συμβούλιο σχετικό για το αίτημα του, ενώ μέχρι χθες δεν είχε καταθέσει αίτηση για να παραστεί αυτοπροσώπως στους τρεις , εκφράζοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να πάρει .

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα το συμβούλιο της Κασσαβέτειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την στον πολυισοβίτη κρατούμενο, με ψήφους 2-1 (θετική ήταν η ψήφος της διευθύντριας του σωφρονιστικού καταστήματος και της κοινωνικής λειτουργού), αλλά ο εισαγγελέας γνωμοδότησε αρνητικά θεωρώντας ότι παρά το γεγονός πως συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για την παροχή άδειας, δεν υπάρχουν οι ουσιαστικές, εξαιτίας πρόσφατων και παλαιότερων δηλώσεων του φυλακισμένου που αναφέρονταν στους “αγώνες” του.

Σημειώνεται ότι με το βούλευμα 37/2019 που εκδόθηκε στις 26 Φεβρουαρίου απορρίπτονταν η αίτηση άδειας του Δημ. Κουφοντίνα, μετά την εισαγγελική διαφωνία.

Στο σκεπτικό της τότε απόφασης μεταξύ άλλων αναφέρονταν πως “εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειας, να τελέσει νέα εγκλήματα, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν θα κάνει κακή χρήση αυτής (άδειας).

Όπως προέκυψε ο ανωτέρω κατάδικος, κατά τη διάρκεια της κράτησής του, στις 24-10-2014 και στις 30-5-, προέβη σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, ο εν λόγω κατάδικος στις 24-10-2014 απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κείμενο, όπου αναφερόμενος στο κράτος και χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως αντικαθεστωτικό ανέφερε «Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», ενώ στις 30-5-, απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, άλλο κείμενο στο οποίο, αφού περιέγραφε τον εαυτό του ως πολιτικό κρατούμενο, ανέφερε τα εξής: «Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη , το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων».
Από τις παραπάνω δηλώσεις δεν μπορεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου. Οι δηλώσεις «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία» και «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη , όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη” σημείωνε μεταξύ άλλων η του συμβουλίου.

Έγκυρες νομικές πηγές υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να αναιρεθεί το παραπάνω βούλευμα, συνεπώς το αίτημα για άδεια αναμένεται να απορριφθεί για δεύτερη συνεχή φορά, εκτός απροόπτου.

Μετά το εισαγγελικό βέτο ο Δημ. Κουφοντίνας προχώρησε σε , και σύμφωνα με την συνήγορο του Ιωάννα Κούρτοβικ, είναι διατεθειμένος να την συνεχίσει μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα να τεθεί το προσεχές διάστημα σε άμεσο κίνδυνο η υγεία του, αφού ο οργανισμός του είναι αρκετά κουρασμένος, λόγω και των άλλων απεργιών πείνας στις οποίες προχώρησε στο παρελθόν, όπως επίσης και λόγω ηλικίας αφού έχει ξεπεράσει τα 60 χρόνια ζωής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση