Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καθολικοί έλεγχοι παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
Καθολικοί έλεγχοι παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Καθολικοί έλεγχοι παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Έλεγχοι κι μπλόκ παντού, την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά τις δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους, δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «δεν θα κυκλοφορεί αυτοκίνητο μετά τις 22.00» και πως θα υπάρξουν «καθολικοί έλεγχοι παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά».

«Θα γιορτάσουμε οικογενειακά ή μόνοι μας, για να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε και διαβεβαίωσε πως αν υπάρχει καταγγελία ή πληροφορία ότι γίνεται πάρτι που υπερβαίνει τα όρια, η αστυνομία θα παρέμβει. «Η ΕΛ.ΑΣ δικαιούται παρουσία εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει ποινές», υπογράμμισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους, λέγοντας ότι «κάθε γιορτή είναι και μια μαχαιριά», για να προσθέσει ότι «αν σε 15 μέρες από σήμερα έχουμε αυξήσει τα κρούσματα, θα κλαίμε έξω από τις ».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «υπάρχουν φήμες για κορωνοπάρτι, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι», επισημαίνοντας ότι στη διάρκεια των Χριστουγέννων υπήρξε «εντυπωσιακή πειθαρχεία των πολιτών».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «μια ελάχιστη μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς», για να σχολιάσει στη συνέχεια ότι «πρέπει να κάνουμε υπομονή για τον μαζικό εμβολιασμό», συν του ότι «δεν πρέπει να αγνοούμε προκλητικά όσους δίνουν μάχη για τη ζωή».

Ερωτηθείς σχετικά, συμφώνησε με την παρέμβαση του πρωθυπουργού να σταματήσει ο εμβολιασμός στελεχών της ς, σημειώνοντας ότι «η επιχείρηση του εμβολιασμού είναι ένα γιγαντιαίο πρότζεκτ, πρέπει να είναι άψογη».

katholikoi-elegchoi-paramoni-kai-animera-protochronias0

Δραματική έκκληση Κικίλια – Δέκα περιοχές στο «κόκκινο»

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της Πρωτοχρονιάς έκρουσε ο υπουργός Υγείας, , σημειώνοντας ότι συνεχίζεται ο ιδιότυπος πόλεμος με τον αόρατο εχθρό. Τόνισε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα στις περιοχές Καλύμνου, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, ς, Ροδόπης, Λέσβου και ς.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση «να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις γιορτές», σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα για το «αν υπήρξαμε προσεκτικοί τα Χριστούγεννα, θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα». Ζήτησε με έμφαση προς όλους να «σκεφτούμε τους υγειονομικούς μας που δίνουν μάχη». Υπογράμμισε δε ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα «απ' ό,τι προβλέπεται».

«Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τα κρούσματα μετά τις γιορτές αυξάνονται. Το πως θα έχουμε συμπεριφερθεί την Πρωτοχρονιά θα το δούμε δεκαπέντε μέρες μετά. Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτούμε τους δικούς μας ανθρώπους και τους υγειονομικούς», δήλωσε. Και πρόσθεσε ότι «ο συνάδελφός μου ο υπουργός Υγείας της ς Γενς Σπαν μετά το νέο ρεκόρ θανάτων covid στη ανακοίνωσε ότι είμαστε πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα. Θα πρέπει να ζήσουμε τους επόμενους 2-3 μήνες σε δύσκολες συνθήκες. Στη Γερμανία που υπάρχουν πολλαπλάσιες από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξαντλούνται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid 19».

Τα κρούσματα

Σε 942 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 58 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 4.788. Παράλληλα, σε 443 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση